27/6/10

Καισιαριανή: Επιχείρησαν να βάλουν λουκέτα σε σχολεία

Αλλη μία πράξη - απόδειξη ότι η Παιδεία δεν μπορεί να συνυπάρχει με ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, έλαβε χώρα χτες, στην Καισαριανή. Δικαστικός επιμελητής και εκπρόσωποι της Σκοπευτικής Εταιρείας πήγαν στα σχολεία της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου και με δικαστική απόφαση του 1995 έβαλαν λουκέτα και αλυσίδες, κλειδώνοντάς τα. Σκοπός τους φαίνεται να είναι ο εκβιασμός για την καταβολή των μισθωμάτων των οικοπέδων στα οποία είναι χτισμένα τα σχολεία, ενώ επιπλέον ερωτηματικά προκαλούν οι κινήσεις αυτές ενόψει και του «Καλλικράτη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ενημερώθηκε προχτές το απόγευμα τηλεφωνικά από τον ΟΣΚ για την ενδεχόμενη κίνηση της Σκοπευτικής Εταιρείας. Μάλιστα, χτες το πρωί, έξω από τα σχολεία υπήρχαν γονείς που παρακολούθησαν το «κλείδωμα» των σχολείων και εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες, αφαιρώντας στη συνέχεια τις αλυσίδες και τα λουκέτα.
Γονείς και κάτοικοι επισημαίνουν τον κίνδυνο για νέα προσπάθεια της Σκοπευτικής Εταιρείας να κλείσει τα σχολεία, αναδεικνύοντας τη βαρβαρότητα της πολιτικής η οποία υπερασπιζόμενη την ιδιοκτησία αγνοεί ακόμα και την ύπαρξη του σχολείου. Σχολείου που έχει χτιστεί από τον ΟΣΚ, με χρήματα δηλαδή του ελληνικού λαού, σε ιδιωτικά οικόπεδα και που αμφισβητείται ακόμα και η λειτουργία τους!

Με ανακοίνωσή της για το θέμα, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής τονίζει στο λαό της Καισαριανής πως είναι «δική μας υπόθεση να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των παιδιών μας να έχουν αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο που δε θα ζει από την ευγενική παραχώρηση μιας εταιρείας και να γίνει υποχρεωτική απαλλοτρίωση της περιουσίας της Σκοπευτικής και να επιστρέψουν οι παραχωρημένες - στη ΔΕΠΟΣ ΑΕ - εκτάσεις ως δημόσια περιουσία». Και κλείνει υπογραμμίζοντας: «Καμία συναλλαγή με τη Σκοπευτική Εταιρεία, μακριά τα σχολεία από τους χορηγούς».
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου