24/6/10

Οι γονείς απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς

Πέραμα και Κερατσίνι: Οι γονείς απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς

Επιστολές προς τους εκπαιδευτικούς για να μην εφαρμόσουν τα τμήματα 25 και 30 μαθητών, στέλνουν οι Ενώσεις Γονέων
Ανοιχτή επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς στέλνει η Ενωση Γονέων Περάματος, καλώντας τους Συλλόγους Διδασκόντων «να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν να στείλουν ολιγομελή τμήματα στους προϊσταμένους τους», καθώς «σε 25άρια - 30άρια τμήματα, ούτε ο εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει τη δουλειά του, ούτε τα παιδιά μας μπορούν να μορφωθούν».
«Φυσικά, κάτι τέτοιο - αναφέρουν οι γονείς του Περάματος στην επιστολή τους - έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες και τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, όπως και με την πρόθεσή του να κάνει οικονομία εις βάρος της μόρφωσης των παιδιών μας. Δεν είναι, όμως, δουλειά ούτε του Συλλόγου Διδασκόντων, ούτε των γονιών να κάνουν εκπτώσεις στις ανάγκες του σχολείου. Δεν είναι δουλειά δική μας να διαχειριστούμε τη μιζέρια τους.
Ας αρχίσουμε να λέμε το παιδαγωγικά σωστό και να το υπερασπιστούμε όλοι μαζί και ας έρθει ο περιφερειάρχης και το υπουργείο Παιδείας να επιβάλουν με το ζόρι λύσεις που είναι παράλογες και που γνωρίζουν ότι θα συναντήσουν την αντίθεσή μας.

Όταν οι νόμοι τους και οι αποφάσεις τους βιάζουν τη ζωή τη δική μας και θάβουν το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να δείξουμε ανυπακοή, να σταθούμε απέναντί τους με την ορθή στάση του σώματος που αρμόζει στην ανθρώπινη ύπαρξη και με γνώμονα το δίκιο μας και το παιδαγωγικά σωστό, να μη συναινέσουμε στους σχεδιασμούς τους. Να διεκδικήσουμε με αξιοπρέπεια τη ζωή που στερούν από μας και τα παιδιά μας.
Γνωρίζουμε, επισημαίνουν, ότι καλλιεργείται από τους προϊσταμένους σας κλίμα εκφοβισμού και τιμωρίας. Ξέρουμε ότι όλοι έχουμε υποχρεώσεις και προβλήματα που δεν μας αφήνουν να ανασάνουμε. Αυτή η κατάσταση, όσο και αν φαίνεται το μεγάλο εμπόδιο σε μια μαζική δράση, στην πραγματικότητα είναι η μεγάλη μας δύναμη, χρειάζεται όμως αντεπίθεση και διαρκή - σταθερή - πολύμορφη διεκδίκηση από όλους μας», επισημαίνει η Ενωση Γονέων Περάματος.
Σε αναβρασμό, όμως, βρίσκονται και οι γονείς στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η Ενωση Γονέων Κερατσινίου από τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, αυτή τη στιγμή 30άρια τμήματα υπάρχουν σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Κερατσινίου (συνολικά 66 τμήματα στα Γυμνάσια και 36 τμήματα στα Λύκεια). Οι γονείς του Κερατσινίου καλούν επίσης τους συλλόγους διδασκόντων να στείλουν ολιγομελή τμήματα στους προϊσταμένους τους, τονίζοντας: «Είστε πρώτα απ' όλα παιδαγωγοί, έχετε υποχρέωση απέναντι στη νεολαία, απέναντι στην κοινωνία, να προβάλλουμε όλοι μαζί ποιο είναι το παιδαγωγικά σωστό».
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου