23/6/10

«Με λίγα λόγια»: Συγγραφείς ετών... δώδεκα

Μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού έκαναν τα πρώτα συγγραφικά τους βήματα εκδίδοντας με τη βοήθεια του σχολείου τους, των εκπαιδευτηρίων «Διονύσιος Σολωμός», πέντε όμορφες ιστορίες υπό τον τίτλο «Με λίγα λόγια».

Οι ιστορίες είναι εμπνευσμένες από έργα διάσημων ζωγράφων, όπως του Πάμπλο Πικάσο, του Κλέε, του Βαν Γκογκ και του Μπονάρ. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και άφησαν τη φαντασία τους να δημιουργήσει με βάση αυτό που έβλεπαν στα έργα ζωγραφικής. Ετσι έφτιαξαν ολοκληρωμένες ιστορίες γεμάτες ζωή. Ιστορίες που, χωρίς διάθεση υπερβολής, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από το περιεχόμενο πολλών λογοτεχνικών βιβλίων.

Εκτός από το συγγραφικό ταλέντο των μικρών μαθητών, αποδεικνύεται περίτρανα ότι το ομαδικό πνεύμα και η συλλογικότητα οδηγούν στην επίτευξη θαυμάτων, κάτι πραγματικά πολύ διδακτικό για τις μέρες που ζούμε. Αν πέσει στα χέρια σας διαβάστε το. Θα ανακαλύψετε ότι τα παιδιά μας δεν βλέπουν το κόσμο σαν παραμύθι, αλλά ξέρουν να ξεχωρίζουν τη σκληρή πραγματικότητα και από την ηλικία των δώδεκα ετών έχουν βάλει σκοπό να την αλλάξουν.
Οσο για τους δασκάλους που στάθηκαν βοηθοί σε αυτή την προσπάθεια, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάποιος είναι ότι τους αξίζει πραγματικά ο τίτλος του εκπαιδευτικού.
Πηγή:  Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου