24/6/10

Κραυγή για τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα


Με πρωταρχικό αίτημα την άμεση χρηματοδότηση των υπηρεσιών πρόνοιας και ψυχικής υγείας που εξωθούνται σε εξαθλίωση, εκατοντάδες ΑμεΑ κατέκλυσαν χθες την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, στη μεγαλύτερη «αναπηρική» διαμαρτυρία των τελευταίων χρόνων που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ (ΕΣΑμεΑ).

Αδιαχώρητο στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών από τη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ Από τις 9 το πρωί ξεκίνησαν να καταφτάνουν οι πρώτοι διαδηλωτές από τους φορείς-μέλη της συνομοσπονδίας και μία ώρα αργότερα μπροστά από την είσοδο του υπουργείου επικρατούσε το αδιαχώρητο.
«Δεν πάει άλλο» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε, μεταφέροντας με τον πιο εμφατικό τρόπο την έντονη πικρία των ΑμεΑ και των οικογενειών τους για την κραυγαλέα αντίφαση μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών επιλογών της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις δομές πρόνοιας και ψυχικής υγείας.

Πολλοί κρατούσαν στα χέρια τους την ενδεικτική «λίστα ντροπής» που επιδόθηκε από την ΕΣΑμεΑ στον Γ. Παπακωνσταντίνου και εμπεριέχει χαρακτηριστικά παραδείγματα προνοιακών δομών και υπηρεσιών που βρίσκονται στο όριο της εξαθλίωσης.
«Ολο το βάρος των δημόσιων υπηρεσιών αποκατάστασης έχει πέσει στις πλάτες του εθνικού ιδρύματος αποκατάστασης αναπήρων, που καλείται με 183 κλίνες που διαθέτει να καλύπτει 2.600 και πλέον περιπτώσεις ετησίως», μας λέει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γ. Βαρδακαστάνης, αποδίδοντας με αριθμούς το οριακό αδιέξοδο.
Από πλευράς πολιτικής ηγεσίας ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα των αναπηρικών φορέων και υποσχέθηκε συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή και του Γ. Παπακωνσταντίνου το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου.
Πηγή: Ελευθεροτυπία (Α. Σκορλιδης) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου