27/9/10

Γνωρίστε το 1ο Γυμνάσιο Χίου

Από teleytaiothranio

Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα εκπαιδευτήρια της Μεσογείου (κτίστηκε το 1885), που τα τελευταία χρόνια κάνει μια προσπάθεια ανάδειξης του ιστορικού παρελθόντος του σύμφωνα με την αρχική του ιστοσελίδα.


Στο Γυμνάσιο φοιτούν σήμερα 200 περίπου μαθητές και διδάσκουν 30 καθηγητές.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 ο φιλόλογος Γιάννης Κουνέλλης ξεκίνησε την προσπάθεια  συγκέντρωσης ιστορικού και λαογραφικού υλικού και δημιουργίας βιβλιοθήκης για τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας που την συνέχισε ο καθηγητής κ.Βλάσης Συρίγος.  

Επίσης πολύ καλή δουλειά έγινε σχετικά με τον εξοπλισμό του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Σχολείου από τις αρχές του 19ου αιώνα. Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών είναι η δημιουργία του Μουσείου Ιστορίας & Φυσικής που στεγάζεται στον ίδιο χώρο, δηλαδή, σε τέσσερις μεγάλες αίθουσες του ισογείου που έχουν ενοποιηθεί. Στο Μουσείο φιλοξενείται επίσης μεγάλη ιστορική, λογοτεχνική και επιστημονική βιβλιοθήκη 5000 τόμων.

Είναι πράγματι ένα πάρα πολύ ωραίο σχολείο και εντυπωσιάζει ακόμη και ο καλλιτεχνικός διάκοσμος της μάντρας του (καταπληκτικά graffiti)!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου