5/6/09

«Home»: Ταυτόχρονη πρεμιέρα σε όλο τον κόσμο

Ο σκηνοθέτης Ιαν Αρτίς-Μπερτράν με την ταινία του «Home» θέλει να υπογραμμίσει ότι ακόμα υπάρχει λύση για τον πλανήτη Γη. Μας προσκαλεί στην πρεμιέρα της ταινίας «Ηome» που, και στη χώρα μας, η προβολή της έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Για πρώτη λοιπόν φορά, θα προβληθεί παγκοσμίως μια ταινία την ίδια μέρα σε 50 χώρες, και σε όλες τις πλατφόρμες: Κινηματογράφο, Τηλεόραση, DVD, και Ίντερνετ. Στόχος ενός τέτοιου εγχειρήματος, είναι το «Ηome» να αγγίξει όσο μεγαλύτερο κοινό γίνεται και να μας πείσει όλους για την ατομική και συλλογική μας ευθύνη προς τον πλανήτη.
Με γυρίσματα που κράτησαν 217 ημέρες σε 54 χώρες, είναι η πρώτη ταινία που αποτελείται εξ ολοκλήρου από εναέρια πλάνα, ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της απασχόλησε τρία κινηματογραφικά συνεργεία, που εργάζονταν παράλληλα για 21 μήνες στις τέσσερις άκρες της Γης.
Όλα τα έσοδα της ταινίας παγκοσμίως θα παραχωρηθούν στο μη-κερδοσκοπικό οργανισμό του Ιαν Αρτίς-Μπερτράν, GoodPlanet, που αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος www.goodplanet.org).
Στην Ελλάδα, θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 5 Ιουνίου, και το DVD της ταινίας θα διανεμηθεί σε σημεία πώλησης και ενοικίασης σε όλη τη χώρα. Στην τηλεόραση θα προβληθεί από το σταθμό ΣΚΑΪ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου