Με ένα κλικ οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να ενημερωθούν για τις μέγιστες δυνατές ταχύτητες πρόσβασης σε κάθε γωνιά της χώρας, τις υπηρεσίες δωρεάν ασύρματου Ιντερνετ και το δίκτυο οπτικών ινών
Την ψηφιακή ταυτότητα ολόκληρης της Ελλάδας με ένα... κλικ προσφέρει πλέον η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων μέσω του διαδραστικού χάρτη ευρυζωνικότητας (gis) που παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της www.eett.gr.
Οι χρήστες του Ιντερνετ μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να ενημερωθούν για τις περιοχές, στις οποίες προσφέρεται γρήγορο Ιντερνετ στην Ελλάδα καθώς επίσης και για τις μέγιστες δυνατές ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε κάθε γωνιά της χώρας.
Ο συνδρομητής μπορεί με απλό τρόπο πληκτρολογώντας τη διεύθυνση, για την οποία ενδιαφέρεται, να ενημερωθεί για την ύπαρξη ευρυζωνικού δικτύου σε μία συγκεκριμένη περιοχή, για την οποία αναφέρονται οι μέγιστες δυνατές ταχύτητες ADSL και η απόσταση από το πιο κοντινό τηλεπικοινωνιακό κέντρο.
Μέσω του χάρτη φαίνεται και το αν είναι εφικτή η παροχή άλλων υπηρεσιών, όπως η τηλεόραση μέσω Διαδικτύου, δεδομένου ότι για ικανοποιητική ποιότητα λήψης IPTV απαιτείται ταχύτητα σύνδεσης μεγαλύτερη των 4 Mb.
Στο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφόρησης Ευρυζωνικότητας, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά το... ψηφιακό «κτηματολόγιο» της χώρας, ο χρήστης του Ιντερνετ μπορεί να δει να εμφανίζονται ομοκεντρικά γύρω από τα αστικά κέντρα με τα οποία συνδέονται οι οικίες των συνδρομητών, ζώνες χρωματισμένες με χρωματικό κώδικα ανάλογα με τις αναμενόμενες ταχύτητες σύνδεσης, όπως αυτές διαμορφώνονται βάσει του κριτηρίου της απόστασης από τα τηλεπικοινωνιακά κέντρα.
Την ίδια στιγμή, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να εντοπίζει άμεσα με το... ποντίκι του τα ακριβή σημεία στα οποία προσφέρονται υπηρεσίες ασύρματου Ιντερνετ με ελεύθερη πρόσβαση αλλά και τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις (εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία, κ.λπ.) που παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες έναντι αντιτίμου.
Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τη διέλευση των δικτύων οπτικών ινών από συγκεκριμένες οδούς, καταγραφή η οποία αποδεικνύει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο ότι σε δρόμους όπως η 3η Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας, υφίστανται αυτή τη στιγμή τέσσερα παράλληλα δίκτυα, στα οποία θα μπορούσε να είχε εφαρμοστεί η συνεγκατάσταση που θα μείωνε σημαντικά τόσο τα κόστη όσο και την ταλαιπωρία των περιοίκων.
Πηγή: Έθνος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου