5/10/09

Η νόσος πρέπει να καταπολεμηθεί με ήπια μέσα

Παρά τη διαβεβαίωση του υπουργείου Υγείας ότι για το εμβόλιο δεν απαιτείται πλέον η γραπτή δήλωση «γνωρίζω τις παρενέργειες και δέχομαι να εμβολιασθώ», δεν έχουν πεισθεί όλοι οι πολίτες για την αναγκαιότητα να εμβολιασθούν ούτε ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ακίνδυνα. Ακόμα και οι ίδιοι οι γιατροί όπως π.χ. στο ΙΚΑ Πειραιά, σε ποσοστό που φτάνει έως και το 66%, δηλώνουν ότι δεν θεωρούν το εμβόλιο απαραίτητο και δεν προτίθενται να εμβολιασθούν, ενώ οι περισσότεροι παιδίατροι δεν προκρίνουν τη... λύση του εμβολίου για τα παιδιά.

Η «γραπτή δήλωση», που το υπουργείο ως πρόσφατα θεωρούσε απαραίτητη, ενέτεινε από την πρώτη στιγμή τη δυσπιστία για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Η πλευρά όσων αντιτίθενται στα αναμενόμενα εμβόλια, κυρίως επειδή δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς, υποστηρίζει ότι υπάρχουν φυσικοί τρόποι, χωρίς εμβόλια και φάρμακα, για να εξασφαλισθεί μια καλή άμυνα του οργανισμού, κατά της γρίπης και μόνο τα σοβαρά περιστατικά, ευπαθών ομάδων, να έχουν ιατρική υποστήριξη.
Ο δρ Παναγιώτης Κουμεντάκης, που έχει σπουδάσει στην Αμερική υγιεινιστής- διατροφολόγος, μέλος της διοικούσας επιτροπής των υγιεινολόγων γιατρών των ΗΠΑ, είναι κάθετα αντίθετος στην αντιμετώπιση της γρίπης με εμβόλια και φάρμακα και προτείνει μια σειρά από διατροφικές κυρίως οδηγίες που εξασφαλίζουν επαρκή άμυνα του οργανισμού κατά της γρίπης, που άλλωστε είναι και παραμένει ήπιας μορφής.
Ο ίδιος, που έχει μάλιστα γράψει και βιβλίο με τίτλο «Γρίπη Η1Ν1, πρόληψη και αντιμετώπιση χωρίς φάρμακα και εμβόλια» (εκδόσεις Κουκκίδα), εκφράζει στο «Εθνος της Κυριακής» την ανησυχία του αν ο μισός πληθυσμός εμβολιασθεί με εμβόλια που δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς για να αποκλεισθούν παρενέργειες και εκτιμά ότι για μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα θα είναι, σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα, τρομακτικές οι συνέπειες, εάν γενικευτεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης των χοίρων στα μικρά παιδιά, στους έφηβους και στους ηλικιωμένους.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ο δεκάλογος άμυνας κατά της νέας γρίπης

1. Αποφύγετε φάρμακα για τη γρίπη, που έχουν πολύ σοβαρές παρενέργειες, το ίδιο και το κοινό εμβόλιο της γρίπης.
2. Απαραίτητη είναι η λήψη της βιταμίνης D3, για την άμυνα του οργανισμού και πρόληψη όχι μόνο της γρίπης, αλλά και εκφυλιστι?κών παθήσεων.
3. Αποφύγετε όσο μπορείτε τη ζάχαρη, τα γλυκά, ανθρακούχα αναψυκτικά και προϊόντα ζυμαρικών που δεν είναι ολικής άλεσης.
4. Αποφύγετε όλων των ειδών τα κόκκινα κρέατα και ειδικά τα χοιρινά. Οταν μάλιστα ξεροψήνονται γίνονται πιο επικίνδυνα.
5. Περπατάτε καθημερινά τουλάχιστο μισή ώρα.
6. Βρείτε τρόπους να αντιμετωπίσετε επιτυχώς το καθημερινό έντονο άγχος (μουσική, διάβασμα, περίπατοι, συζήτηση, καλή παρέα κ.λπ.).
7. Τρώτε καθημερινά άφθονα φρούτα εποχής, ποικιλία ωμών ατμόβραστων λαχανικών και κηπευτικών εποχής, ειδικά πράσινων.
8. Αερίζετε καλά τον χώρο όπου εργάζεστε και φυσικά τον χώρο όπου κοιμάστε.
9. Πλένετε τα χέρια σας επιμελώς με πράσινο ή βιολογικό σαπούνι.
10. Ενισχύστε τον οργανισμό σας, καθημερινά με μια πολυβιταμίνη, ένα χάπι με ωμέγα-3 λιπαρά και μια κουταλιά αλεσμένο λιναρόσπορο.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου