25/11/09

Κλιματική αλλαγή: Ελληνίδες μαθήτριες διακρίθηκαν σε διεθνές συνέδριο

Ελληνίδες μαθήτριεςδιακρίθηκαν σε διεθνές συνέδριο για την κλιματική αλλαγή, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόληΛουντ της Σουηδίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».
Οι δύο μαθήτριες από το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου, η Λήδα Αδαμάκη και η Δανάη Αρβανιτάκη της Β’ τάξης, μαζί με άλλους πέντε μαθητές, έκαναν έρευνα στην πόλη, ρωτώντας τους καταναλωτές και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων για την ανάγκη αντικατάστασης της πλαστικής σακούλας στις αγορές τους, με χάρτινες και υφασμάτινες σακούλες.
Η εν λόγω έρευνα κρίθηκε ως η καλύτερη εργασία από εκείνες που έγιναν στο συνέδριο, με αποτέλεσμα οι δύο μαθήτριες να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στις διαπραγματεύσεις για το Κλίμα, που θα γίνουν στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, οι οποίες αρχίζουν στις 7 και τελειώνουν 18Δεκεμβρίου.

Η Λήδα Αδαμάκη δήλωσε πως το θέμα της εργασίας τους ήταν πώς να πείσουν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, όπως μπακάλικα, σουπερμάρκετ, και τους καταναλωτές να αντικαταστήσουν τις πλαστικές σακούλες με χάρτινες ή δερμάτινες.
Στο εξωτερικό γίνεται χρήση των χάρτινων σακουλών με χρηματοδότηση μάλιστα και του δήμου, ώστε να μην επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες.
Η Δανάη Αρβανιτάκη τόνισε πως οι Έλληνες στην πλειονότητά τους, είναι λιγότερο ευαισθητοποιημένοι σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, όσον αφορά τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου