20/11/09

Κόπολα: «Η Ιταλία τρώει τα παιδιά της»

Μιλώντας για τη νέα του ταινία, Τetro, o Aμερικανός σκηνοθέτης τοποθετήθηκε για το κοινωνικό γίγνεσθαι στην Ιταλία.
«Η Ιταλία είναι η χώρα που τρώει τα παιδιά της», δήλωσε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο οποίος βρίσκεται στην Ιταλία για το φεστιβάλ του Τορίνο, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα La Stampa.
«Αγαπώ την Ιταλία αλλά με θλίβει. Γιατί είναι η χώρα που οι γονείς τρώνε τα παιδιά τους, χωρίς να τους αφήνουν τίποτα και οι νέοι πρέπει να φεύγουν για να βρουν ευκαιρίες», δήλωσε ο Κόπολα του οποίου και οι τέσσερις παπούδες ήταν Ιταλοί και ο οποίος δηλώνει ότι αισθάνεται «100% Ιταλός».

«Για να έχεις μέλλον πρέπει να σε στηρίζουν οι γονείς σου. Αλλά οι Ιταλοί πατέρες είναι όπως τους εμφανίζω στις ταινίες μου. Θέλουν να κρατούν τα πάντα για τον εαυτό τους, τα χρήματα, τις γυναίκες, να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Είναι ικανοί ακόμα και να 'κλέψουν' την αρραβωνιαστικιά του γιου τους, όπως συμβαίνει στο Tetro (η τελευταία ταινία του», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για την ταινία Gomorra, που βασίζεται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Ρομπέρτο Σαβιάνο και αφορά στη ναπολιτάνικη μαφία, παραδέχθηκε ότι η ταινία δεν του άρεσε. «Είναι τρομακτικό να βλέπεις να παρουσιάζεται η Νάπολη με τόσο ρεαλισμό», είπε ο Κόπολα.
«Η αληθινή μαφία δεν με ενδιαφέρει. Για εμένα (η τριλογία του «Νονού») ήταν απλώς η αφορμή για να διηγηθώ ιστορίες», πρόσθεσε.
Ο Κόπολα κέρδισε χθες το Ειδικό Μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ του Τορίνο για την συνεισφορά της εταιρείας παραγωγής του Zoetrope στην ανανέωση του αμερικανικού κινηματογράφου.
Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου