1/11/09

«Μέρες Επίγειες» στη Θεσσαλονίκη

Μια εντυπωσιακή έκθεση έργων του Γιάννη Λασηθιωτάκη, που θεωρείται ένας από τους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής τέχνης στη δεκαετίας του 90 και περιλαμβάνεται στις φετινές εκδηλώσεις των Δημητρίων, εγκαινιάστηκε στην αίθουσα Εθνών της ΔΕΘ.

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Hellexpo Α.Ε. και έχει τον τίτλο «Μέρες Επίγειες», ενώ θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.
Αφετηρία στη συγκεκριμένη έκθεση είναι τα πρόσωπα του άμεσου και οικείου περιβάλλοντός του, τα οποία, υπερμεγεθυσμένα, μετατρέπονται σε μορφές που εκφράζουν έντονα συναισθήματα και προβληματισμό για τον άνθρωπο και το μέλλον του.
Ο ίδιος ο ζωγράφος για τα συγκεκριμένα έργα του, που είναι εξαιρετικά απλά, προσωποκεντρικά, χωρίς στοιχεία εντυπωσιασμού στο χρώμα, στη φόρμα ή στην ύλη αναφέρει: «Δεν εκφράζομαι με το παιχνίδι των συμπληρωματικών χρωμάτων αλλά με τη "χρωματικότητα" του μαύρου, που δημιουργεί με τη σειρά του άλλη μια σχέση με τα χρώματα λιγότερο κραυγαλέα και περισσότερο μυστηριακή, πιο μυστικιστική».
Ο Γιάννης Λασηθιωτάκης ανήκει στους καλλιτέχνες που εμφανίζονται στη δεκαετία του 80 και διαμορφώνει την καλλιτεχνική του ταυτότητα στη δεκαετία του 1990.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου