17/11/09

Ξεκινά η διαβούλευση στο ν/σ για την Παιδεία

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα τεθούν σε διαβούλευση οι προτάσεις για την Παιδεία, δήλωσε στη ΝΕΤ, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία διαβεβαίωσε ότι μέσα σε τρεις μήνες θα είναι έτοιμο και το νομοσχέδιο του υπουργείου. Η κ.Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι έμφαση θα δοθεί στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και προανήγγειλε κατάργηση της βάσης του δέκα.
Η υπουργός επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι τα κενά στην Παιδεία είναι τεράστια και χαρακτήρισε τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα,ως πολύ θετικό.

Οι όποιες αλλαγές, τόνισε η υπουργός Παιδείας θα είναι σταδιακές και πρόσθεσε πως για να αλλάξει το ισχύον σύστημα και να εξαλειφθούν τα πολλά προβλήματα, τα οποία όπως είπε είναι αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών, θα χρησιμοποιηθούν και οι προτάσεις των εκπαιδευτικών.
Προανήγγειλε αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, λέγοντας πως οι διορισμοί θα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ, όπου θα προσμετράται και η εμπειρία.
Οι πίνακες ΑΣΕΠ διευκρίνισε, η κ.Διαμαντοπούλου θα λειτουργήσουν κανονικά για το 2010 -2011, ενώ επισήμανε ότι και οι αναπληρωτές θα επιλέγονται από τους πίνακες του ΑΣΕΠ.
Όσον αφορά στις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις, η υπουργός Παιδείας, υπογράμμισε ότι αυτές θα μπουν στο μικροσκόπιο και πως δεν θα αποσπάται κανείς αν δεν αναπληρώνεται η θέση, ενώ θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν τα προσόντα, οι κοινωνικοί λόγοι και οι ανάγκες που υπάρχουν.
Ακόμη η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για αυτονόμηση των πανεπιστημίων και προανήγγειλε την κατάργηση της βάσης του Δέκα, ενώ για τη δημιουργία σχολών σε διάφορα σημεία της χώρας, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο όπου χρειάζεται.
Ερωτηθείσα για την λειτουργία των Κολεγίων, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, είπε ότι για το θέμα αυτό έχει θέσει ερώτημα και περιμένει απάντηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για το θέμα της νέας γρίπης και του κλεισίματος πολλών τάξεων και τμημάτων σχολείων ανά την Ελλάδα, η υπουργός φάνηκε καθησυχαστική, λέγοντας πως δεν συντρέχει λόγος για συνολικό κλείσιμο των σχολείων, καθώς μόνο 1/100 σχολεία κλείνουν εξαιτίας του ιού Α Η1Ν1 και πως αν χρειαστεί να ληφθεί μια τέτοια απόφαση αυτό θα γίνει έπειτα από απόφαση-εισήγηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Τέλος για τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου, η κ. Διαμαντοπούλου, έκανε λόγο για ένα διαχρονικό μήνυμα, όπου στόχος είναι η συνάντηση της νέας γενιάς με τα ζητήματα της εποχής.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου