30/11/09

Κλειστά μουσεία λόγω απεργίας την εορταστική περίοδο στη Γαλλία

Κλειστά κινδυνεύουν να μείνουν τα μουσεία της Γαλλίας ενόψει Χριστουγέννων λόγω της απεργίας του προσωπικού του υπ Πολιτισμού.

Τον κίνδυνο να μείνουν κλειστά την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζουν τα μουσεία και τα μνημεία της Γαλλίας, τα οποία λιγότερο από ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα απειλούνται από την επέκταση της απεργίας του προσωπικού που έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα στο Κέντρο Πομπιντού.
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση των συνδικάτων του προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, τα οποία αντιτίθενται στην μείωση του προϋπολογισμού και στην περικοπή θέσεων εργασίας που σχεδιάζει το υπουργείο, η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.
Την ώρα λοιπόν που ο χρόνος για τα Χριστούγεννα και την επέλαση των τουριστών στην πόλη του Φωτός μετράει αντίστροφα, ένα πιθανό κλείσιμο του Μουσείου του Λούβρου, το οποίο το 2008 προσέλκυσε 8,5 εκατομμύρια επισκέπτες ή η απαγόρευση της εισόδου στην διάσημη Παναγία των Παρισίων αναμένεται να έχει καταστροφικές συνέπειες για την τουριστική περίοδο.

Όμως τα μεγάλα μουσεία, τα μνημεία και τα δημόσια θέατρα του Παρισιού δεν είναι τα μόνα που απειλούνται με κλείσιμο. Αν η απεργία λάβει εθνικό χαρακτήρα τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν διάφορες επαρχιακές πόλεις όπου φιλοξενούνται περίφημοι τουριστικοί προορισμοί όπως η μεσαιωνική πόλη Καρκασόν.
Η απειλή της απεργίας των μουσείων και των μνημείων του Παρισιού έγινε ιδιαίτερα έντονη μετά από τη συνάντηση εκπροσώπων των συνδικάτων με τον υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας Φρεντερίκ Μιτεράν.
«Το υπουργείο δεν κάνει πίσω. Αρνήθηκε να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε συνδικαλιστής του Κέντρου Πομπιντού.
Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου