17/11/09

Διδασκαλική Ομοσπονδία: «Να ανακαλέσει τα μέτρα η υπουργός Παιδείας»

Να ανακαλέσει τα μέτρα που εξήγγειλε κυρίως για την ανατροπή του συστήματος προσλήψεων ζητεί από την υπουργό Παιδείας η Διδασκαλική Ομοσπονδία προειδοποιώντας για κλιμάκωση στον δρόμο της οποίας βρίσκονται ήδη οι καθηγητές που ετοιμάζονται να δώσουν «δυναμική απάντηση» με τις αποφάσεις του έκτακτου Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, αύριο Τρίτη.
«Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι η υπουργός, αντί να ξεκινήσει διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, επέλεξε, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για θέματα Παιδείας, τις μονομερείς αποφάσεις και τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών», τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ χθες το απόγευμα, ενώ ειδικά για τις προσλήψεις (σ.σ. πλέον μόνον μέσω ΑΣΕΠ, δήλωσε η υπουργός) δηλώνουν αγωνιστική ετοιμότητα.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «οι προσλήψεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση γίνονται με απολύτως αντικειμενικά, μετρήσιμα και διαφανή κριτήρια. Γι' αυτό τον λόγο οποιαδήποτε σκέψη αλλαγής του συστήματος όχι μόνο μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αλλά θα μας βρει στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπισή του». Οσο για τις υπόλοιπες εξαγγελίες, όπως για τις αποσπάσεις, κατηγορεί όλους τους υπουργούς Παιδείας που «διαχρονικά ρουσφετολογούσαν ασύστολα».
Οι επόμενες κινήσεις των δασκάλων θα προσδιοριστούν στις 27 Νοεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση προέδρων. Αύριο Τρίτη, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συνεδριάζει ώστε να καθορίσει και αυτό την περαιτέρω στάση του, ενώ ανάλογες δράσεις προγραμματίζουν και τα συνδικαλιστικά όργανα των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου