24/11/09

Ανακαλούνται οι άδειες σε κολέγια

Για «χαώδη κατάσταση», η οποία επικρατεί με τα «κολλέγια» κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του και προχωρεί στην ανάκληση όλων των αδειών, που χορηγήθηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου

Για «χαώδη κατάσταση», η οποία επικρατεί με τα «κολλέγια» κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του και προχωρεί στην ανάκληση όλων των αδειών, που χορηγήθηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνει πως «η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απεφάνθη ομόφωνα για το παράνομο της διαδικασίας» και πως κατόπιν τούτου, «η υπουργός προχωρεί σε ανάκληση όλων των αδειών που έχουν εκδοθεί και θα προχωρήσει στην επανεξέταση του συνόλου των φακέλων, οι οποίοι στην πραγματικότητα ουδέποτε εξετάστηκαν απο τον προηγούμενο υπουργό κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, παρά τα προβλεπόμενα απο το νόμο 3696/2008 που είχε ψηφιστεί απο τον προκάτοχό του».

Εξάλλου, θέμα έχει ανακύψει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «η οποία, την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, διαπίστωσε δύο σημαντικές παραβάσεις της Ελλάδας και αποφάσισε σε βάρος της χώρας τα εξής:
Α) Την αποστολή «αιτιολογημένης γνώμης» και την έναρξη διαδικασίας προστίμου για τη μη συμμόρφωση της Ελλάδας σε δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που αφορούν μεταξύ άλλων την ενσωμάτωση της οδηγίας 36/2005.
Β) Την έναρξη νομικών διαδικασιών λόγω της παραβίασης θεμελιωδών κοινοτικών ελευθεριών μέσω του ν. 3696/2008 νόμου που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση»
«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προκάλεσε και κληροδότησε ένα πρωτοφανές χάος με άδειες, που δόθηκαν με παράνομες υπουργικές αποφάσεις, βασιζόμενες σε έναν νόμο, που κηρύσσεται ασύμβατος προς το ευρωπαϊκό δίκαιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Η υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, θα έχει σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο επίτροπο και υπουργούς και με παρέμβασή της στο Συμβούλιο υπουργών Παιδείας, θα θέσει το θέμα της αμοιβαιότητας και της αυθεντικότητας του ελέγχου της ποιότητας δομών εκπαίδευσης μεταξύ των χωρών-μελών.
Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πλαίσιο δράσεων επί του θέματος.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου