20/11/09

Νέες δυνατότητες για το Google Translate

Νέες κι εύχρηστες δυνατότητες αλλά και εμφάνιση προσφέρονται πλέον από το γνωστότερο διαδικτυακό εργαλείο της Google. Πέρα από την το νέο ντιζάιν της ιστοσελίδας, τα νέα χαρακτηριστικά έχουν στόχο να κάνουν τη δυνατότητα μετάφρασης γρηγορότερη και ευκολότερη ανάμεσα σε 2.550 ζεύγη γλωσσών. Το μεταφραστικό εργαλείο της Google λειτουργεί για 51 γλώσσες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 98% των χρηστών του διαδικτύου, σύμφωνα με την εταιρεία.
Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα άμεσης μετάφρασης. Στην προηγούμενη μορφή του Google Translate ο χρήστης χρειαζόταν να κλικάρει την επιλογή της μετάφρασης, ενώ πλέον το κείμενό σας μεταφράζεται ταυτόχρονα καθώς εσείς πληκτρολογείτε.

Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα ανάγνωσης και γραφής σε οποιαδήποτε γλώσσα με οποιουσδήποτε χαρακτήρες πέραν των λατινικών. Με άλλα λόγια, μπορείτε να εισαγάγετε οποιαδήποτε λέξη δεν μπορείτε να διαβάσετε και να κλικάρετε την επιλογή "romanization show" προκειμένου να ακούσετε φωνητικά το κείμενο στα αγγλικά. Επί του παρόντος, αυτό το χαρακτηριστικό λειτουργεί για όλες τις γλώσσες χωρίς λατινικούς χαρακτήρες, εκτός από τα εβραϊκά, τα αραβικά και τα περσικά.
Νέες δυνατότητες εφαρμόστηκαν και στην εισαγωγή κειμένου στα αραβικά, στα περσικά και στα ινδικά. "Αν θέλετε να μεταφράσετε κάποιο κείμενο από μία από αυτές τις γλώσσες, αλλά δεν έχετε τεχνική δυνατότητα εισαγωγής των χαρακτήρων στο πληκτρολόγιό σας, μπορείτε πλέον να εισάγετε λέξεις όπως ακούγονται φωνητικά, έτσι ώστε να μετατραπούν στους χαρακτήρες της γλώσσας που επιθυμείτε", εξηγεί ο υπεύθυνος του εργαλείου μετάφρασης της Google, Awaneesh Verma.
Τέλος, ένα πολύ σημαντικό νέο χαρακτηριστικό του Google Translate είναι η δυνατότητα μετατροπής κειμένου σε ηχητική ομιλία, δηλαδή, όταν μεταφράζετε κείμενο στα αγγλικά μπορείτε να το ακούτε ταυτόχρονα σε ηχητική μορφή απλά κλικάροντας το εικονίδιο του ηχείου.
ΠΗΓΗ: NEWS247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου