4/12/09

Μήνυση σε αμερικανικά ταχυδρομεία από μητέρα στρατιώτη στο Ιράκ

Μητέρα στρατιώτη μηνύει τα ταχυδρομεία διότι της επεστράφη επιστολή που του είχε στείλει με τη σφραγίδα «θανών», προκαλώντας της «ψυχικές και σωματικές διαταραχές».

Η μητέρα ενός στρατιώτη των ΗΠΑ μηνύει τα ταχυδρομεία (USPS) διότι γράμμα το οποίο είχε στείλει στο γιο της, ο οποίος υπηρετεί στο Ιράκ, της επιστράφηκε με την -εσφαλμένη- σφραγίδα «θανών».
Η Τζόαν Νάτζμπαρ από το Ντάλατ της Μινεσότα είχε στείλει το γράμμα στο γιο της το 2006. Ο γιος της υπηρέτησε στο Ιράκ 22 μήνες.

Δυο εβδομάδες αργότερα, η ταχυδρομική υπηρεσία επέστρεψε το φάκελο με την κόκκινη σφραγίδα «θανών», όπως συμβαίνει όταν μια επιστολή μένει ανεπίδοτη λόγω του θανάτου στρατιωτικών. Η Νάτζμπαρ, που δεν είχε νέα του γιου της, ήλθε σε επαφή με την Αμερικάνικη Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, που την πληροφόρησε ότι ήταν ζωντανός.
Η Νάτζμπαρ ανέφερε στην μήνυσή της ότι η πράξη αυτή «συνιστά ακραία και εξοργιστική συμπεριφορά που παραβιάζει τα όρια της αξιοπρέπειας». Η αγωγή που κατέθεσε τον Ιούλιο του 2008 έκανε λόγο για «συναισθηματικές διαταραχές με σωματικές εκδηλώσεις» που υπέστη αφότου η επιστολή της επιστράφηκε.
Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου