25/12/09

Σουηδία: Εκαψαν την κατσίκα

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά άγνωστοι έκαψαν το τεράστιο ομοίωμα κατσίκας από άχυρα στην σουηδική πόλη Γκάβλε, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά άγνωστοι έκαψαν το τεράστιο ομοίωμα κατσίκας από άχυρα στην σουηδική πόλη Γκάβλε, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Οπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία οι δράστες έβαλαν φωτιά στο ομοίωμα τα ξημερώματα, αφήνοντας το σιδερένιο σκελετό στο κέντρο της πλατείας.
"Είναι κάτι σαν παράδοση πλέον να πυρπολούν το ομοίωμα. Εχει συμβεί άπειρες φορές από το 1960, στην πραγματικότητα τις περισσότερες χρονιές καίγεται αντί να διατηρείται μέχρι τη νέα χρονιά", ανακοίνωσε η αστυνομία.

Για πρώτη φορά το τεράστιο αυτό ομοίωμα κατσίκας--πολύ συνηθισμένη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στη Σουηδία--στήθηκε σε κεντρικό σημείο του Γκάβλε πριν από σχεδόν πενήντα χρόνια.
Οι αρχές της πόλης έχουν δοκιμάσει κάθε πιθανό τρόπο για να προστατεύσουν το ομοίωμα από τους εμπρηστές, χωρίς όμως επιτυχία.
Οι αχυρένιες κατσίκες έχουν την δική τους ξεχωριστή σημασία στην σουηδική χριστουγεννιάτικη παράδοση. Πριν από τον ερχομό του Αγιου Βασίλη στις αρχές του 20ου αιώνα, οι Σουηδοί ντύνονταν κατσίκες και μοίραζαν στα καλά παιδιά δώρα και στα άτακτα κάρβουνα.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου