19/2/10

«Οπου οικόπεδο και νέο σχολείο»

«Σχολεία εδώ και τώρα» μέσω του ΕΣΠΑ υποσχέθηκε ο νέος περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρτσιώτης, σε όσους δήμους και νομαρχίες έχουν ώριμες μελέτες και διαθέσιμα οικόπεδα! «Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα κονδύλια σε περιφερειακό επίπεδο», τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη για το θέμα της σχολικής στέγης.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος η Περιφέρεια Εκπαίδευσης εξασφάλισε κονδύλια 90 εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία τα 50 είναι άμεσα διαθέσιμα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Καρτσιώτης. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι άλλα 14 εκατομμύρια θα διατεθούν για εξοπλισμούς, αρχής γενομένης από τα ειδικά σχολεία.
Το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης φάνηκε από τη μαζική συμμετοχή στη συνάντηση. Συνολικά 126 εκπρόσωποι νομαρχιών και δημάρχων πήραν μέρος στη σύσκεψη. Η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη που αμέσως εμφανίστηκαν τρεις περιπτώσεις στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής και μία στην Πολίχνη, με διαθέσιμα οικόπεδα και ώριμες μελέτες!
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου