22/2/10

«Χάνονται μαθητές σε τροχαία»

Κραυγή οδύνης και απόγνωσης βγάζουν οι καθηγητές του Λυκείου Κολυμπαρίου με αφορμή τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στην περιοχή.

Πρόσφατα ένας μαθητής, 17 χρόνων, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στα Καμισιανά ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχουν τραυματιστεί σοβαρά τέσσερις μαθητές και έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα άλλοι τρεις.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Κολυμπαρίου Μαρία Φρονιμάκη συνέταξε μια επιστολή την οποία συνυπογράφουν συνάδελφοί της από το Λύκειο και το Γυμνάσιο και απευθυνόμενοι σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, αλλά ακόμα και στους προϊσταμένους των Αστυνομικών Τμημάτων και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σημειώνουν:

«Είμαστε μια ομάδα εκπαιδευτικών οι οποίοι εργαζόμαστε σε ένα μικρό επαρχιακό σχολείο, σαν τα εκατοντάδες που υπάρχουν στην Ελλάδα, το Γενικό Λύκειο Κολυμβαρίου. Στον μικρόκοσμο του σχολείου μας αλλά και των προσωπικών μας ζωών εδώ στις μικρές τοπικές κοινωνίες όπου ζούμε και εργαζόμαστε, είδαμε, βλέπουμε, σαν σε μεγεθυντικό φακό, το κομμάτι της τραγωδίας που μας αναλογεί, αυτό που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας. Τα τροχαία ατυχήματα.
»Δεν γράφουμε αυτό το κείμενο για να ζητήσουμε ή να αποδώσουμε ευθύνες. Δεν τεντώνουμε τα χέρια μας σε εαυτούς και αλλήλους για να δείξουμε τους πραγματικούς ή πιθανολογούμενα υπεύθυνους για το καθημερινό μακέλεμα στους ελληνικούς δρόμους. Οχι. Τεντώνουμε τα χέρια σε ικεσία και με απόγνωση ζητάμε συμπαράσταση, κατανόηση και, πάνω από όλα, βοήθεια. Εμείς οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου Κολυμβαρίου. Από όλους εσάς».
Πηγή: Ελευθεροτυπία (Γ. ΛΥΒΙΑΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου