29/6/10

Το πρώτο πράσινο σχολείο της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει το 2011


Το πρώτο πράσινο σχολείο στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο του 2011, στην περιοχή Εθνικής Αντίστασης, στις Συκιές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».


Στον εν λόγω σχολείο αναμένεται να φοιτήσουν συνολικά 150 μαθητές του δημοτικού, οι οποίοι μέχρι τώρα μεταφέρονταν με μισθωμένα λεωφορεία της νομαρχίας Θεσσαλονίκης σε άλλη περιοχή του δήμου.
Η τελετή θεμελίωσης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, το οποίο μέχρι σήμερα στεγάζεται με το10ο Δημοτικό, στη συμβολή των οδών Αργυροκάστρου και Τσαρουχά, θα πραγματοποιηθεί σήμερα 28 Ιουνίου, από την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τον πρόεδρο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, Παναγιώτη Κερχούλα.
Η κατασκευή του κτιρίου θα γίνει με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και θα είναι ένα «πράσινο» σχολείο, με μικρή κατανάλωση ενέργειας και περιβαλλοντικό σχεδιασμό.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
Ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, δήλωσε ότι «Η παιδεία παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα. Η κατασκευή του συγκεκριμένου σχολείου ήταν πραγματικά μια δύσκολη υπόθεση. Αψηφήσαμε τα πολλαπλά προβλήματα που ανέκυψαν, τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις εκ μέρους της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου παιδείας, καθώς και τις συνήθεις απειλές και συκοφαντίες από πλευράς ιδιωτικών, εργολαβικών, οικονομικών και μικροπολιτικών συμφερόντων».
Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου