Μία περίεργη γεύση παγωτού για... τολμηρούς λάτρεις των γεύσεων εφηύραν οι κάτοικοι της Σαντορίνης, θέλοντας να προσελκύσουν νέους τουρίστες.
Το παγωτό φάβα δεν μοιάζει με τα άλλα, γιατί δεν είναι γλυκό αλλά αλμυρό, δεν αποτελεί επιδόρπιο αλλά προσφέρεται ως ορεκτικό σαν καλωσόρισμα!
Ο δημιουργός του, ο εστιάτορας Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ξεκίνησε την παρασκευή του παγωτού φάβα πριν από περίπου έναν μήνα, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει κάτι «ακραίο».
Ο κ. Χατζηγιαννάκης, πάντως, δεν αποκαλύπτει τα μυστικά της συνταγής του, ενώ κάλεσε όλους όσους ενδιαφέρονται να το δοκιμάσουν, να παραστούν στην εκδήλωση γαστρονομίας «Από το φάβα της γριάς στη φάβα παγωτό» που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Εκτός από το παγωτό φάβα, οι συμμετέχοντες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό, κατά τον οποίο νοικοκυρές του νησιού θα τηγανίσουν τοματοκεφτέδες, «προς τέρψιν» των παρευρισκομένων.
Ο δημιουργός του, ο εστιάτορας Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ξεκίνησε την παρασκευή του παγωτού φάβα πριν από περίπου έναν μήνα, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει κάτι «ακραίο».
Ο κ. Χατζηγιαννάκης, πάντως, δεν αποκαλύπτει τα μυστικά της συνταγής του, ενώ κάλεσε όλους όσους ενδιαφέρονται να το δοκιμάσουν, να παραστούν στην εκδήλωση γαστρονομίας «Από το φάβα της γριάς στη φάβα παγωτό» που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Εκτός από το παγωτό φάβα, οι συμμετέχοντες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό, κατά τον οποίο νοικοκυρές του νησιού θα τηγανίσουν τοματοκεφτέδες, «προς τέρψιν» των παρευρισκομένων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου