9/6/10

Ηλεκτρονικό βιβλίο του Β.Τραπεζάνογλου για την τεχνολογία και καινοτομία και τις Τεχνολογίες Πληροφορικής

«Τεχνολογία και καινοτομία – Εξωστρέφεια και  πελατοκεντρικότητα  στα επιχειρησιακά μοντέλα – Ο ρόλος των ΤεχνολογιώνΠληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)» είναι το ηλεκτρονικό βιβλίο του Βασίλη Τραπεζάνογλου,  σύμβουλου Διοίκησης στον Όμιλο Eurobank για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και τη στρατηγική χρήσης της πληροφορικής.
Το βιβλίο είναι ελεύθερα διαθέσιμο στην ηλεκτροκική ιστοσελίδα του συγγραφέα http://www.think-act.gr/ «Η απουσία ουσιαστικού καινοτόμου κλίματος στην ελληνική κοινωνία, ο προβληματισμός που άρχισε να αναπτύσσεται για τις διεξόδους, τις κατευθύνσεις ανάταξης που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας την περίοδο αυτή της βαθειάς κρίσης, αποτέλεσαν κίνητρα για αυτήν την ηλεκτρονική επικοινωνία προσωπικών απόψεων εμπλουτισμένων με θέσεις σημαντικών διανοητών της καινοτομίας», αναφέρει ο Βασίλης Τραπεζάνογλου, που έχει πολύχρονη εμπειρία στο χώρο των ΤΠΕ και του ηλεκτρονικού επιχειρείν, αλλά και εμπειρία από την αξιοποίησή τους από τις επιχειρηματικές θέσεις ευθύνης ανέλαβε στη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.
 «Απαιτείται ανανεωμένη προσέγγιση και αμφισβήτηση των καθιερωμένων αντιλήψεων, δηλαδή των «κλαδικών ορθοδοξιών και στερεοτύπων» που σχετίζονται με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, την οργάνωση των επιχειρησιακών λειτουργιών και διεργασιών και την ανάπτυξη των δικτύων διανομής και εξυπηρέτησης. Αποτελεί πλέον επιτακτική και αναγκαία προϋπόθεση για να δημιουργηθούν καλύτεροι όροι ανταγωνισμού και ανάπτυξης για το ελληνικό επιχειρείν αλλά και για να αναμορφωθούν κρατικές και κοινωνικές λειτουργίες..
Υποστηρίζω ότι η ανάπτυξη εξωστρεφών πελατοκεντρικών μοντέλων προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα και πολλές δυνατότητες καινοτόμων λύσεων. Οι σύγχρονες ΤΠΕ μπορούν να συμβάλουν πολύπλευρα», προσθέτει στην εισαγωγή του.
Ο κ. Τραπεζάνογλου σήμερα είναι επίσης πρόεδρος της εταιρίας Business Exchanges SA.  Στο παρελθόν έχει μεταξύ άλλων θητεύσει στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), της ηλεκτρονικής τραπεζικής και της λιανικής τραπεζικής από θέσεις διευθυντή ή γενικού διευθυντή σε 2 διυλιστήρια (ΕΛΔΑ, Μότορ Οϊλ) και 3 τράπεζες (Xiosbank, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου