8/6/10

Μνημόνιο για ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

Στόχος η προστασία των παιδιών από την εξάρτηση

Mνημόνιο για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου από μαθητές υπέγραψαν το υπουργείο Παιδείας και η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β' Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων "Α. Κυριακού".
 
Στόχος του μνημονίου είναι η προστασία των μαθητών από τους κινδύνους που κρύβει το Διαδίκτυο. "Εμείς έχουμε βάλει ως μία από τις βασικές συνιστώσες του Νέου Σχολείου το Ψηφιακό Σχολείο. Αλλά Ψηφιακό Σχολείο χωρίς ασφαλή γνώση και των προβλημάτων του Διαδικτύου δεν είναι μια συνεκτική πολιτική", δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και προσέθεσε:
 
"Η προστασία του παιδιού είναι κυρίαρχη προτεραιότητα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη και στην Ελλάδα έχουμε εξαρτήσεις ενός σημαντικού αριθμού παιδιών. Γι' αυτό και το καμπανάκι και προς τους γονείς και προς τους εκπαιδευτικούς πρέπει να γίνει "καμπάνα", ώστε να προλάβουμε, γιατί πάντα η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας".
 
Κατά την υπογραφή του μνημονίου, ο καθηγητής Παιδιατρικής Δημήτριος Καφετζής υπογράμμισε ότι τα θέματα της ασφαλούς χρήσης και κατάχρησης του Διαδικτύου από τα παιδιά και τους εφήβους απασχολούν πλέον έντονα την επιστημονική κοινότητα, μια και οι κίνδυνοι του Διαδικτύου μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη. Σύμφωνα με το μνημόνιο, θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικό υλικό με χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, το οποίο θα προωθηθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου