19/6/10

Τώρα όλοι τρέχουν στα βαθμολογικά κέντρα...

Ενημερωτικές επισκέψεις της ΟΛΜΕ αλλά και εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας 

Προσπάθεια να... επικοινωνήσει με τους απεργούς βαθμολογητές των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων θα κάνει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας. Ενώ οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ξεκίνησαν τις επισκέψεις τους σε βαθμολογικά κέντρα προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τα αποτελέσματα των συναντήσεών τους με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, αποφασίστηκε χθες ότι αντίστοιχες κινήσεις θα γίνουν και από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.



 Ετσι, εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας αναμένεται ότι θα επισκεφθούν τα βαθμολογικά κέντρα της πρωτεύουσας στα οποία υπάρχει πρόβλημα με τις βαθμολογήσεις γραπτών για να συζητήσουν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.
Πάντως οι καθηγητές, αν δεν δουν τα αιτήματά τους να υλοποιούνται άμεσα, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Την Τρίτη θα αποφασίσουν τα μέλη της ηγεσίας της ΟΛΜΕ αν θα συνεχίσουν την αποχή τους από τη βαθμολόγηση των γραπτών για μία ακόμη εβδομάδα ή όχι, ενώ έχουν ζητήσει και συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Γ.Παπανδρέου. Το υπουργείο Παιδείας, από την άλλη πλευρά, μελετάει ακόμη το ενδεχόμενο να προσλάβει καθηγητές που δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για να διορθώσουν τα γραπτά και όχι να τα μεταφέρουν σε βαθμολογικά κέντρα της επαρχίας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής αναφέρεται ότι το υπουργείο Παιδείας «προσπαθεί να στρέψει τους γονείς και τους μαθητές εναντίον των εκπαιδευτικών». «Πρώτα μειώνει τις εξευτελιστικές αμοιβές και μετά μας κατηγορεί για έλλειψη ευαισθησίας έναντι των μαθητών μας, την οποία βέβαια δεν διέθετε η ίδια και η κυβέρνησή της, όταν σκόπιμα άλλα υποσχόταν στους εκπαιδευτικούς και άλλα τελικά αποφάσιζε» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε. Οι καθηγητές της Ε΄ ΕΛΜΕ αναφέρουν ότι δεν θα επιτρέψουν πιέσεις και ατομικές προσκλήσεις για το σπάσιμο της αποχής και τονίζουν ότι «η απαξίωση του εκπαιδευτικού από το υπουργείο Παιδείας δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό για το οποίο ίσως θα έπρεπε να μην είχε δοθεί τόσο μεγάλη σημασία, αλλά εκφράζει τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική για την ισοπέδωση των εργαζομένων και την υποταγή τους στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου». 
Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου