8/6/10

Οι Ολλανδοί και οι Καναδοί εξαιρετικά ευτυχείς με την περιοχή που ζουν

Οι κάτοικοι της Ολλανδίας, του Καναδά και της Αυστραλίας είναι οι πλέον ικανοποιημένοι με την περιοχή που ζουν, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 23 χώρες.
Η εταιρία έρευνας της αγοράς Ipsos , που απευθύνθηκε σε 23.000 ανθρώπους, κατέγραψε εάν είναι ικανοποιημένοι με την περιοχή στην οποία ζουν και αποκάλυψε ότι οι εργασιακή προοπτική, οι καθαροί δρόμοι, τα ποσοστά εγκληματικότητας και οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι οι κυριότεροι παράγοντες για την ευτυχία των ανθρώπων.

" Στη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι εύκολο να ξεχάσεις ότι το πώς οι άνθρωποι βιώνουν την κάθε ημέρα αποτελεί σημαντικό και ουσιαστικό παράγοντα για την ποιότητα της ζωής", δήλωσε ο Μπόμπι Ντάφι διευθυντής του ινστιτούτου κοινωνικής έρευνας Ipsos.
Οι ερωτηθέντες που ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι με την περιοχή στην οποία ζουν ήταν οι Ολλανδοί, σε ποσοστό 85%.
Ακολουθούν οι κάτοικοι του Καναδά με 82%. Στις κορυφαίες έξι θέσεις βρίσκονται επίσης οι κάτοικοι της Ινδίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ.
Αυτοί που ζουν στη Νότια Κορέα είναι οι περισσότερο δυσαρεστημένοι με την περιοχή τους. Το 34% των ερωτηθέντων στη Νότια Κορέα επισήμαναν ότι τα τρία μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν στο χώρο κατοικίας τους και χρειάζονται επείγουσα βελτίωση είναι οι δημόσιες συγκοινωνίες, η απαράδεκτη στέγαση και το επίπεδο μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Στην Ουγγαρία ικανοποιημένο δήλωσε μόνο το 45%, το 46% στην Ιαπωνία και το 48% στην Κίνα όπου οι κάτοικοι θεωρούν ως μεγαλύτερο πρόβλημα τη μόλυνση του περιβάλλοντος.
Στη Βρετανία βασική προτεραιότητα που χρειάζεται βελτίωση είναι οι χώροι για τις δραστηριότητες των νέων και στη Ρωσία το 49% που δηλώνει ικανοποιημένο τονίζει ότι χρήζουν άμεσης επισκευής οι δρόμοι των κατοικημένων περιοχών.
 Στη Βραζιλία οι κάτοικοι ζητούν τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και γενικώς των υπηρεσιών υγείας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου