9/6/10

Μπλοκάρουν τη βαθμολόγηση των γραπτών

Η ΟΛΜΕ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για αθέτηση των οικονομικών του υποχρεώσεων στους εκπαιδευτικούς - βαθμολογητές

«Μπλόκο» στη βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις βάζει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης καλώντας τους βαθμολογητές να απέχουν από τα καθήκοντα τους από σήμερα και έως ότου υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την πληρωμή των εμπλεκόμενων, στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, εκπαιδευτικών.

«Εμπαιγμός» 
Η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για εμπαιγμό εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας και αθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεών του προς τους εκπαιδευτικούς. Την ανησυχία της προκαλεί το γεγονός ότι «με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν μπορούν να λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι πρόσθετη αμοιβή, η οποία υπερβαίνει το 25% των ακαθάριστων αποδοχών τους -έναντι του 50% που ίσχυε μέχρι πρότινος- και επομένως δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν οι εμπλεκόμενοι συνάδελφοι άπαξ. 
Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να πληρωθούν οι συνάδελφοι από τα εντελλόμενα και σε τρεις δόσεις».
Μέχρι τώρα έχουν διορθωθεί περίπου τα μισά γραπτά των υποψήφιων στις εξετάσεις, ενώ η απόφαση της ΟΛΜΕ για αποχή των βαθμολογητών αναμένεται να προκαλέσει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και, ως εκ τούτου, της ανακοίνωσης των βαθμών.
Απόφαση 
Από την πλευρά του, πάντως, ο υφυπουργός Παιδείας και υπεύθυνος για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων κ. Ιωάννης Πανάρετος τόνισε χθες ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας, καθώς η κοινή υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου και Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου και πρόκειται να δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Πηγή: Ημερησία (Χαράς Καλημέρη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου