4/6/10

Αύξηση επισκεψιμότητας για τις ιστοσελίδες των εφημερίδων

Μπορεί οι εφημερίδες παγκοσμίως να αναζητούν έντονα τρόπους εμπορικής εκμετάλλευσης των διαδικτυακών τους εκδόσεων, ωστόσο τα καταφέρνουν πολύ καλά με την αύξηση της επισκεψιμότητας των sites τους. Όπως επισημαίενι η τελευταία σχετική έκθεση της comScore, ο αριθμός των μοναδικών επισκεπτών των ιστοσελίδων εφημερίδων στις 25 μεγαλύτερες αγορές, αυξήθηκε κατά 10% την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου, φτάνοντας τα 83,7 εκατομμύρια χρήστες.
Από την αρχή του χρόνου, οι μοναδικοί επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 15%, τόσο στις 25 μεγαλύτερες αγορές, όσο και στις 10 μεγαλύτερες. Αντίστοιχη τάση εμφάνισαν και τα pageviews. Στον δείκτη των 25 αγορών έφτασαν τα 2 δισεκατομμύρια, αυξημένα κατά 11% το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου. Αντίστοιχα, στον δείκτη των δέκα μεγαλύτερων αγορών, σημείωσαν αύξηση 16%, στα 1,4 δισεκατομμύρια.
«Πρόκειται για νέο ρεκόρ pageviews για τον δείκτη των 25», δήλωσε ο Τζέισον Κλέιν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Δικτύου Εφημερίδων των ΗΠΑ. «Σε σύγκριση με τη Huffington Post, οι ιστοσελίδες των εφημερίδων παρέδωσαν πέντε φορές περισσότερα pageviews και είχαν τέσσερις φορές περισσότερους επισκέπτες».
Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες MediaWeek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου