18/6/10

Κάνει το διάβασμα... εύκολη υπόθεση

Το διάβασμα στην οθόνη του υπολογιστή είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται για μακροσκελή και «απαιτητικά» κείμενα. 


Δεν είναι μόνο η ακτινοβολία που το κάνει δύσκολο, είναι και ο τρόπος που συχνά παρουσιάζονται τα γραφόμενα (πλήθος γραμματοσειρών και περιθωρίων, μικρά γράμματα, ατάκτως ερριμμένες φωτογραφίες, αθέλητες διαφημιστικές παρεμβολές, υπερσύνδεσμοι κ.ά.).

Ένα εξαιρετικά απλό στη χρήση ιντερνετικό εργαλείο ονόματι Readability (http://lab.arc90.com/experiments/readability) έρχεται να αποκαταστήσει τη χαμένη αναγνωσιμότητα των online κειμένων και να κάνει το διάβασμα στον κυβερνοχώρο

περισσότερο ευχάριστη υπόθεση. Δημιούργημα της εταιρείας arc90, η εν λόγω εφαρμογή εγκαθίσταται εύκολα και γρήγορα (με μια απλή drag and drop κίνηση) στην μπάρα εργαλείων του φυλλομετρητή. Εν συνεχεία, άπαξ και εγκατασταθεί, δύναται με ένα κλικ να μεταμορφώνει τα κείμενα κάθε ιστοσελίδας που επισκέπτεται ο χρήστης.

Πιο συγκεκριμένα, το Rea da bility μπορεί να αλλάζει αυτομάτως το στυλ (σε newspaper, novel, eBook κ.ά.), το μέγεθος (από extra small έως extra large) καθώς και τα περιθώρια (από extra narrow έως extra wide) των κειμένων, να ξεφορτώνεται τις φωτογραφίες καθώς και να μετατρέπει τους υπερσυνδέσμους (hype rlinks) σε υποσημειώσεις (fo ot notes). Ο χρήστης από τη μεριά του, αφού πρώτα επιλέξει πώς θέλει να είναι όσα διαβάζει, εν συνεχεία δεν έχει παρά να κλικάρει πάνω στο Readability κάθε φορά που πέφτει πάνω σε κάτι άξιο ανάγνωσης κατά τη διάρκεια της πλοήγησής του.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου