29/6/10

Παιδιά με αυτισμό σε σχολείο - κλουβί

Σε ένα μπαλκόνι - κλουβί, κρύο, ψυχρό και αφιλόξενο, «παίζουν» τα 33 παιδιά με αυτισμό, μέσα στα νερά της βροχής που συγκεντρώνονται στο κέντρο της υποτυπώδους αυλής


Σε ένα μπαλκόνι - κλουβί, περίπου 15Χ3 μέτρων, ενός κτιρίου που λειτουργούσε επί χρόνια ως εργοστάσιο, προαυλίζονται για να «παίξουν» συνολικά 33 παιδιά με αυτισμό. Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό στη Θεσσαλονίκη μετεγκαταστάθηκε πριν από 1,5 χρόνο, από το λυόμενο του Παπαφείου, όπου φιλοξενούνταν περίπου 7 χρόνια, στην οδό 17ης Νοεμβρίου (προέκταση Λαμπράκη).
Εκεί στεγάζεται σε ένα πρώην εργοστάσιο, που διαμορφώθηκε για να φιλοξενήσει τα 29 αγόρια και 4 κορίτσια, όμως δεν καλύπτει τις ανάγκες αυτών των παιδιών.
«Ηταν ένα παλιό εργοστάσιο και διαμορφώθηκε για να γίνει σχολείο. Ο χώρος της αυλής είναι ένα μπαλκόνι, το οποίο όμως δεν είναι κατάλληλο για τα παιδιά με αυτισμό, καθώς πολλά είναι υπερκινητικά. Ζητήσαμε να βάλουν μεγαλύτερα κάγκελα για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα και τελικά το φτιάξαμε οι γονείς πληρώνοντας 2.000 ευρώ. Τώρα συγκεντρώνουμε και πάλι χρήματα για να διαμορφώσουμε την αυλή, να αλλάξει το δάπεδο, ώστε να φεύγουν τα νερά της βροχής που συγκεντρώνονται στο κέντρο, να βάλουμε, αν γίνεται, μια παιδική χαρά, λίγο χρώμα, μερικά λουλούδια, λίγη ζεστασιά», σημειώνει η Μαρία Χαριτίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με αυτισμό.
Οπως σημειώνει, έχει εγκριθεί συγκεκριμένο οικόπεδο για τη δημιουργία ειδικού κατάλληλου σχολείου στην περιοχή της Καλαμαριάς, όμως το θέμα έχει «κολλήσει» στη νομαρχία λόγω έλλειψης χρημάτων.




Ενισχύστε την αυλή
Προκειμένου να μεταμορφώσουν το καγκελόφραχτο μπαλκόνι του σχολείου σε αυλή για τα 33 παιδιά, με παιδική χαρά, ο Σύλλογος Γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με αυτισμό στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει αύριο το βράδυ προβολή της ταινίας «Ben X - ένας διστακτικός ήρωας» στο θερινό κινηματογράφο «Αλεξ» (Ολύμπου με Αγ. Σοφίας). Θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές της ταινίας στις 21:30 και στις 23:10. Ταυτόχρονα όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν για τη διαμόρφωση της αυλής μπορούν να καταθέσουν όποιο χρηματικό ποσό στην Αγροτική Τράπεζα (αριθμός λογαριασμού 0740101720647).
Πηγή: Αγγελιοφόρος (Βασίλης Πεκλαρης) 


Τι λέει το Υπουργείο Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά; Ολοήμερα σχολεία, διαδραστικοί πίνακες...; 
Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου