6/7/10

Σοκ και δέος στη Βρετανία, με 1 εκατ. απολύσεις στο Δημόσιο!

Απίστευτο σχέδιο της κυβέρνησης Κάμερον για το έλλειμμα

Σε κατάσταση  σοκ εμφανίζονται τις τελευταίες ώρες συνδικαλιστές, πολίτες ακόμα και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στη Βρετανία μετά την διαρροή (;) σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για υψηλότερες περικοπές δαπανών από ό,τι προβλέπει κι αυτός ακόμα ο έκτακτος προϋπολογισμός που παρουσιάσθηκε στα τέλη Ιουνίου!
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων ο κ. Τζορτζ  Όσμπορν, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κάμερον, έχει αποστείλει στους συναδέλφους του υπουργούς επιστολή με τη οποία τους ζητά να σχεδιάσουν τόσο στα υπουργεία τους, όσο και στις δημόσιες υπηρεσίες που εποπτεύουν, ένα πλάνο λειτουργίας με μειωμένες έως και κατά 40% τις θέσεις εργασίας και τα αντίστοιχα κεφάλαια – πόρους!

Κι όλα αυτά ενώ έχει ήδη προηγηθεί η κατάθεση, στο πλαίσιο του έκτακτου προϋπολογισμού, επώδυνων μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας  τα οποία μεταφράζονται σε «γενικό  ψαλίδισμα» πόρων και ανθρώπινου δυναμικού της τάξης του 25%.  
Στη νέα του  επιστολή ο κύριος Όσμπορν ζητά από τα υπουργεία να του υποβάλουν μέχρι τον Αύγουστο τις προτάσεις τους για επιπλέον περικοπές, τονίζοντας ότι στόχος όλων πρέπει να είναι η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη και πιο άμεση μείωση του ελλείμματος.
 
Από την πλευρά τους οι υπόλοιποι υπουργοί της νέας βρετανικής κυβέρνησης μοιάζουν το λιγότερο αιφνιδιασμένοι, ενώ «παγωμένοι» εμφανίζονται οι υπουργοί Εσωτερικών, Μεταφορών και Εργασίας, στα υπουργεία και οργανισμούς των οποίων αναμένεται το μεγαλύτερο «ψαλίδι» ...

Σε κάθε περίπτωση  πάντως τα εργατικά συνδικάτα προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν μια τέτοια εξέλιξη και θα αντιδράσουν με γενικές απεργίες, αφού τονίζουν πως εφόσον υλοποιηθεί το «σχέδιο Όσμπορν», τότε σε βάθος χρόνου θα χαθούν ίσως και παραπάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.
Πηγή: Το Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου