26/7/10

224 εφοριακοί... δεν υπέβαλαν δήλωση!

Οι διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων αποκάλυψαν τους "αμελείς" εφοριακούς που για 3 χρόνια (2007-2009) δεν έκαναν δήλωση φορολογίας και δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ φόρο 
Εφοριακούς οι οποίοι... αμέλησαν να καταθέσουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ακόμη και για τρία στη σειρά χρόνια ή που στο διάστημα αυτό δεν εκκαθαρίστηκαν οι δηλώσεις τους και έτσι δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ φόρο βάζει στο στόχαστρο το υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται για 224 εφοριακούς οι οποίοι πιάστηκαν από τις εκτεταμένες διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να μην εκπληρώνουν τις βασικές φορολογικές τους υποχρεώσεις στην τριετία 2007-2009.
Τα αναλυτικά στοιχεία τους στάλθηκαν άμεσα στη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και στη συνέχεια με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε εξαιρετικά επείγον σήμα για να ελεγχθούν οι εφοριακοί.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε χθες το βράδυ το Mega, το σήμα είχε ως αποδέκτες όλες τις περιφερειακές οικονομικές επιθεωρήσεις από τις οποίες ζητούνται άμεσες ενέργειες και έλεγχος κατά προτεραιότητα.
Ο έλεγχος θα εστιαστεί στην τυχόν διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ΕΔΕ.
Φοροφυγάδες
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, οι εφοριακοί θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα με το σκεπτικό πως δεν είναι δυνατόν να κυνηγούν τους φοροφυγάδες υπάλληλοι οι οποίοι δεν υποβάλλουν καν δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανάλογα και με τα ευρήματα είναι εξαιρετικά πιθανό να ζητηθεί και έλεγχος του πόθεν έσχες.
Πιο αναλυτικά, στο «εξαιρετικά επείγον» σήμα της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων προς όλες τις οικονομικές επιθεωρήσεις αναφέρεται αρχικά πως στην κατάσταση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών η οποία και επισυνάπτεται «δεν προκύπτει παραλαβή ή και εκκαθάριση δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για ένα ή και περισσότερα οικονομικά έτη μεταξύ 2007 και 2009».
Ετσι ζητούνται οι ακόλουθες «άμεσες ενέργειες»:
«Παρακαλούμε να αναθέσετε στους οικονομικούς επιθεωρητές της υπηρεσίας σας οι οποίοι εποπτεύουν τις αναφερόμενες στην ως άνω κατάσταση ΔΟΥ, α) την κατά προτεραιότητα διερεύνηση του θέματος, β) την παροχή των ενδεδειγμένων κατά περίπτωση οδηγιών στους προϊσταμένους των ΔΟΥ αυτών και γ) την άμεση ενημέρωση της Υπηρεσίας μας με τα αποτελέσματα της κατά τα ως άνω έρευνας, για όλους ανεξαιρέτως τους αναφερόμενους υπαλλήλους και ιδιαίτερα για όσες περιπτώσεις συντρέχουν λόγοι διάπραξης πειθαρχικών παραπτωμάτων, προκειμένου να προβούμε στις κατ’ αρμοδιότητα ενέργειές μας για την έκδοση, κατά περίπτωση, εντολών διενέργειας Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης».
Πηγή: Έθνος (Κώστας Τσαχάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου