10/7/10

Βραζιλία: Σε αναζήτηση χρημάτων ο Λούλα, πουλάει …κούκλες του

Το Κόμμα των Εργαζομένων (PT) του πρόεδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει κούκλες του κ. ντα Σίλβα προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα και να κερδίσει υποστηρικτές για τις εκλογές του Οκτωβρίου.
Ο αρχηγός του κράτους, η δημοτικότητα του οποίου εξακολουθεί να διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα της τάξεως του 80% δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη φορά στην προεδρία της χώρας, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το σύνταγμα της Βραζιλίας.
Η κούκλα του προέδρου της Βραζιλίας θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων στις αρχές του Αυγούστου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος PT, Αντρέ Βάργκας.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει καθοριστεί τι ακριβώς θα φοράει η κούκλα-ντα Σίλβα αν και οι επιλογές είναι δύο: ο πρόεδρος φορώντας την πρασινοκίτρινη φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βραζιλίας με το κόκκινο αστέρι του ΡΤ στο στήθος ή ντυμένος κλασικά με κοστούμι και γραβάτα.
«Ο στόχος είναι να συλλέξουμε τα κεφάλαια επειδή η εκστρατεία είναι πολύ ακριβή και η κούκλα του προέδρου αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή, επειδή είναι πολύ δημοφιλής», δήλωσε ο κ. Βάργκας.
Ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να επιλύσει το κόμμα ΡΤ είναι αν η κούκλα η τιμή της οποίας θα κυμαίνεται περίπου στα τρία δολάρια, θα είναι «made in China» ή «made in Brazil».
Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου