23/7/10

Δικαίωμα στις μητέρες να λαμβάνουν όποτε το θελήσουν την άδεια θηλασμού

Δικαίωμα στις μητέρες να λαμβάνουν όποτε το θελήσουν την άδεια θηλασμού και κάθε απαγόρευσή της να τίθεται υπό έλεγχο, δίνει απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου
Μετά την προσφυγή τραπεζοϋπαλλήλου στο Ανώτατο Δικαστήριο για κατάχρηση του δικαιώματός της να λάβει άδεια θηλασμού του νεογέννητου παιδιού της, ο Άρειος Πάγος προχώρησε στην λήψη σχετικής απόφασης που επιτρέπει στις μητέρες να επιλέγουν νόμιμα εάν θα λαμβάνουν την άδεια θηλασμού και φροντίδα παιδιών συνολικά ή τμηματικά υπό την μορφή μειωμένου ωραρίου, με τη συγκατάθεση βέβαια του εργοδότη.
Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση το όλο ζήτημα του τρόπου χορήγησης της άδειας θηλασμού θα αποτελεί πλέον εκδήλωση του διευθυντικού δικαιώματός και υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο για κατάχρηση δικαιώματος σύμφωνα με το άρθρο 281 του Αστικού Κώδικα. Παράλληλα, θα συναρτάται και με τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης, στην οποία απασχολείται η εργαζομένη.
Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε απόφαση του Εφετείου που είχε δεχθεί τα αντίθετα και παρέπεμψε και πάλι την υπόθεση στο Εφετείο για νέα κρίση.
Πηγή: news247.gr (Μίκα Κοντορούση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου