21/7/10

Μαλαισία: έψαχναν κλεμμένα αυτοκίνητα και βρήκαν χιλιάδες σπάνια είδη

Μεγάλο πλήγμα στο παράνομο εμπόριο σπάνιων ζώων κατάφερε η αστυνομία της Μαλαισίας, στο πλαίσιο επιχείρησης για την εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα οι άνδρες της αστυνομίας εισέβαλαν σε μια παλιά αποθήκη, όπου εκτιμούσαν ότι τα μάλη του κυκλώματος έκρυβαν τα αυτοκίνητα, ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με ένα εντελώς απρόσμενο θέαμα.
Στην αποθήκη υπήρχαν χιλιάδες σπάνια είδη, πτηνά, αιλουροειδή, μαϊμούδες, και άλλα ζώα που ζουν σε δασικές εκτάσεις γύρω από την πρωτεύουσα, Κουάλα Λουμπούρ.
Σημειώνεται ότι οι Αρχές βρήκαν τουλάχιστον 20 προστατευόμενα είδη, μεταξύ των οποίων και κάποια παραδείσια πτηνά, αξίας 310.000 δολαρίων.

«Ευχαριστούμε την αστυνομία που έσωσε τα ζώα και είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε ώστε να τιμωρηθούν οι δράστες», τόνισε ο διευθυντής του Τμήματος Προστασίας Άγριας Χλωρίδας και Πανίδας της Κουάλα Λουμπούρ.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ορισμένα από τα είδη επρόκειτο να ανατραφούν, ενώ άλλα προορίζονταν για πώληση.
Στην αποθήκη βρέθηκαν και 42 κλεμμένα αυτοκίνητα. Συνελήφθησαν δυο άντρες, ωστόσο ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.
Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου