29/7/10

Χιλιάδες απλήρωτοι εκπαιδευτικοί

Χιλιάδες απλήρωτοι εκπαιδευτικοί παρόλο που στις 14/6 το Υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωνε για την “έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων των ασχολούμενων στις Πανελλαδικές εξετάσεις"
Στις 14/6 το Υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωνε  για την έγκαιρη καταβολή  των αποζημιώσεωντων ασχολούμενων στις Πανελλαδικές εξετάσεις με χρηματικά εντάλματα προπληρωμής, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στις πληρωμές
 Έχουν περάσει ήδη 2 μήνες από το τέλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν (επιτηρήσεις , βαθμολογικά κέντρα κλπ ) σε αυτές. Να θυμίσουμε ότι φέτος έγιναν απροειδοποίητα και αδικαιολόγητα μεγάλες περικοπές στις αμοιβές του εκπαιδευτικού προσωπικού που εργάστηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις (από 5% έως και 63%!! στις ήδη χαμηλές αμοιβές, που ήταν «παγωμένες» εδώ και τέσσερα χρόνια, από το 2006).
Πέρα από αυτό το Υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωνε τότε (14/6/2010) για την έγκαιρη καταβολή  των αποζημιώσεων των ασχολούμενων στις Πανελλαδικές εξετάσεις με χρηματικά εντάλματα προπληρωμής, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στις πληρωμές (βλhttp://www.alfavita.gr/artro.php?id=2116) .  Παράλληλα η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ) που ψήφισε το σταμάτημα της αποχής των εκπαιδευτικών διαβεβαίωνε με  Δελτίο Τύπου της 22/6/2010 ότι «το προηγούμενο διάστημα, με τη βοήθεια χιλιάδων συναδέλφων, που μας εμπιστεύτηκαν και μας ακολούθησαν, πετύχαμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των συναδέλφων που εμπλέκονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις»
Σε όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα της χώρας εργάστηκαν :
  • Δεκάδες άτομα, ως Υπηρετικό Προσωπικό (καθαρίστριες-επιστάτες)
  • Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, ως Επικουρικό Προσωπικό
  • Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, ως Γραμματείς
  • Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, ως Μέλη-συντονιστές βαθμολόγησης
  • Δεκάδες Πρόεδροι
  • Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, ως επιτηρητές Φ.Α.
  • Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, ως Γραμματείς Φ.Α.
  • Χιλιάδες βαθμολογητές
Πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου