5/7/10

Η αλιεία «πεθαίνει» στον Κόλπο Μεξικού



Τεράστιο πλήγμα δέχεται η αλιεία στον Κόλπο τουΜεξικού από την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκληθεί από την πετρελαιοκηλίδα της BP.

Διάφοροι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι έχουν σχηματιστεί «νεκρές ζώνες»στον Κόλπο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.
Κανένας θαλάσσιος οργανισμός δεν μπορεί να επιβιώσει στις «νεκρές ζώνες», ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η συγκέντρωση μεθανίου είναι 100,000 φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό επίπεδο.
Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ασυνήθιστες μετακινήσεις ψαριών, γαρίδων, καβουριών και άλλων ειδών, συμπεριλαμβανομένης μιας αυξημένης παρουσίας καρχαριών, κοντά στις ακτές της Αλαμπάμα.

Ο ωκεανολόγος από το Πανεπιστήμιο Ντιουκ, Λάρι Κράουντερ, τόνισε ότι υπάρχουν ήδη σημάδια ότι τα ψάρια εγκαταλείπουν το φυσικό τους περιβάλλον.
Στα ρηχά νερά που συγκεντρώνονται δεν μπορούν να βρουν αρκετή τροφή και οι επιστήμονες εκφράζουν τις ανησυχίες τους ότι θα αρχίσουν να πεθαίνουν μαζικά.
Ο τυφώνας Άλεξ υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα
O τυφώνας Άλεξ που δυσχέρανε τις επιχειρήσεις περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα.
Αφού έπληξε τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, στοιχίζοντας τη ζωή 12 ανθρώπων, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κήρυξε σε κατάσταση ανάγκης το Τέξας.
Ο τυφώνας απειλούσε τις ακτές με ανέμους έντασης άνω των 155 χλμ την ώρα.
Περνώντας από το Μεξικό, ο Άλεξ υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα.

* Η φωτογραφία είναι μια φάλαινα που βρέθηκε στον Κόλπο του Μεξικού.

Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου