14/7/10

Και «μεταπτυχιακά» πουλάω...


Μια επιχείρηση «επαγγελματικής κατάρτισης», στα Γιάννενα, διαφημίζει ότι χορηγεί «μεταπτυχιακό» στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων!


Με την πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση ο καθένας (κυριολεκτικά ο καθένας) μπορεί να μαζέψει πέντε φίλους του, να φτιάξει μια εταιρεία, να νοικιάσει κι ένα κτίριο και να πουλάει «πτυχία», «μεταπτυχιακά» και ό,τι άλλο μπορεί να επιλέξει! H «ELBA ΑΕ», μια επιχείρηση στα Γιάννενα, έκανε πράξη τη «Διά Βίου Μάθηση», επιλέγοντας να βαφτίσει τα χαρτιά που θα μοιράζει «μεταπτυχιακά»!
Η ELBA (Εγνατία Εργαστήριο Διοίκηση Επιχειρήσεων) AE δηλώνει «πρότυπος και ειδικευμένος φορέας επαγγελματικής κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού και στελεχών στους τομείς οικονομίας και διοίκησης καθώς και παροχής υπηρεσιών εσωτερικής οργάνωσης και αναδιοργάνωσης της επιχείρησης». Με λίγα λόγια - και χωρίς τη φρασεολογία της ΕΕ - μιλάμε για μια επιχείρηση που πουλάει κατάρτιση. Διαφημίζει, μάλιστα, ότι εξασφαλίζει «ευκαιρία για μάθηση σε όποιον επιθυμεί την επιτυχία». Πουλάει διάφορα «εκπαιδευτικά» προϊόντα, όπως «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη διοίκηση επιχειρήσεων BUSINESS CLASS» «Τεχνική των διαπραγματεύσεων» «Τεχνικές επίλυσης εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων των επιχειρήσεων» κ.ά.

Η επιχείρηση αυτή, λοιπόν, αποφάσισε ότι θέλει να μπει και στον «κλάδο» των «μεταπτυχιακών»! Τα «μεταπτυχιακά» της μπορούν να τα αγοράσουν σχεδόν όλοι, αφού σύμφωνα με το διαφημιστικό της αναφέρει πως «στο πρόγραμμα δύναται να συμμετάσχουν όσοι είναι τελειόφοιτοι ή πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων με πενταετή τουλάχιστον προϋπηρεσία»! Πρόκειται για «μεταπτυχιακά» στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων που κοστίζουν 5.500 ευρώ (διαρκεί 14 μήνες), ενώ υπάρχουν και «προσφορές»: «Σε περίπτωση προεξόφλησης του ποσού με την έναρξη των μαθημάτων παρέχεται έκπτωση 10%. Επίσης παρέχεται έκπτωση 10% σε περίπτωση συμμετοχής αδελφών ή απασχολουμένων στην ίδια εταιρεία»!
Η ΕLBA, μάλιστα, τάζει τη «δημιουργία ηγετικών και διευθυντικών στελεχών, ικανών να ασκήσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους άμεσα με τη λήξη των σπουδών τους». Η διαφήμιση δε φτάνει μέχρι εκεί, αλλά συνεχίζεται: «Οι χορηγοί μας θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του προγράμματος να δουν με τη μέθοδο των συνεντεύξεων (κατά τη διάρκεια ή στο τέλος του προγράμματος) τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και εφόσον το θέλουν να επιλέξουν τον εκάστοτε γι' αυτούς κατάλληλο για την κάλυψη θέσεως εργασίας στην εταιρεία τους». Ποιοι είναι οι χορηγοί; Διάφορες επιχειρήσεις των Ιωαννίνων (σούπερ μάρκετ, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εταιρείες λογιστικής, πληροφορικής κ.ά.).
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου