1/7/10

Οι ερωτικές σχέσεις δεν απασχολούν τους αστροναύτες

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο απομονωμένος κλειστός χώρος που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς και θα μπορούσε να αποτελέσει ερωτική φωλιά για τους αστροναύτες. Αλλωστε η συνύπαρξη τόσων ανθρώπων, επί μακρά χρονικά διαστήματα, σε περιορισμένο χώρο, είναι ικανή να εξάψει κάθε φαντασία.

Ο κυβερνήτης του διαστημικού λεωφορείου Ντισκάβερι, Αλαν Ποϊντντέξτερ, ωστόσο, αποφάσισε να διαλύσει διά παντός τις φήμες και να αποκαταστήσει την άμεμπτο ηθική των πληρωμάτων, επισημαίνοντας ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός μπορεί μεν να είναι απομονωμένος αλλά δεν είναι χώρος για ρομαντικές περιπέτειες. «Είμαστε επαγγελματίες», επισήμανε ο αρχηγός της αποστολής σε δημοσιογράφο, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Τόκιο. «Συμπεριφερόμαστε με απόλυτο σεβασμό στους συναδέλφους και οι σχέσεις μας είναι θαυμάσιες, γεγονός που διασφαλίζει το άριστο αποτέλεσμα της συνεργασίας μας. Οι ερωτικές σχέσεις είναι κάτι που δεν μας απασχολεί. Δεν υπάρχουν στον ΔΔΣ, και κάθε αστροναύτης συμπεριφέρεται όπως επιβάλλουν ο επαγγελματισμός και η συναδελφικότητα».

Ο κυβερνήτης του διαστημικού λεωφορείου και τα έξι μέλη του πληρώματός του, μεταξύ των οποίων και η Ναόκο Γιαμαζάκι, πρώτη Ιαπωνέζα μητέρα που κατέκτησε το Διάστημα, επισκέφθηκαν το Τόκιο για να συζητήσουν και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την τελευταία αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Παλαιότερα, αστροναύτες υπερέβησαν -όσον αφορά την τήρηση των σιδηρών κανόνων της ηθικής- τα όρια.
Το 2007 η πρώην αστροναύτης της NASA Λίζα Μαρί Νόβακ, αφού φόρεσε πάνες για την ακράτεια, μπήκε στο αυτοκίνητό της και οδήγησε εκατοντάδες χιλιόμετρα διασχίζοντας τις ΗΠΑ -χωρίς σταθμούς για τη φυσική ανάγκη της- σκοπεύοντας να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο μία αντίζηλό της στην κατάκτηση της καρδιάς ενός συναδέλφου της αστροναύτη.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου