8/7/10

Κόλπος Μεξικού: αναμένονται νέοι μαζικοί θάνατοι πτηνών

Η καταστροφή που προκαλεί στην άγρια ζωή η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού δεν έχει τέλος, καθώς αναμένονται νέοι μαζικοί θάνατοι μεταναστευτικών πτηνών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» , έχει ήδη ξεκινήσει η περίοδος της θερινής μετανάστευσης δεκάδων εκατομμυρίων αποδημητικών ειδών, από τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αρκτική.
Ήδη μεγάλος αριθμός πουλιών έχει φριχτό θάνατο, πνιγμένα ή δηλητηριασμένα από τον αργό πετρέλαιο που έχει κατακλύσει την επιφάνεια του ωκεανού.
Πόσα πουλιά ακόμα θα πεθάνουν είναι τρομακτικά άγνωστο.
«Οι επιπτώσεις της καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού για τα μεταναστευτικά πτηνά, θα είναι ανάλογες με αυτές του εκτροχιασμού ενός τρένου σε ώρα αιχμής», δήλωσε ο Φρανκ Γκιλ, πρόεδρος της Audubon, της μεγαλύτερης ορνιθολογικής οργάνωσης των ΗΠΑ.

Όλα αυτά τα πουλιά μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταλήξουν στις μολυσμένες παράκτιες περιοχές και επί ένα εξάμηνο θα αναζητήσουν την τροφή τους κυριολεκτικά μέσα στη γεμάτη πετρέλαιο λάσπη.
Μέλη της οργάνωσης  Audubon, εκπαιδεύουν εκατοντάδες εθελοντές για μια γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης τους επόμενους μήνες.
Όσα πουλιά σώθηκαν μέχρι στιγμής θα μεταφερθούν σε ασφαλή περιβάλλοντα του αμερικανικού Νότου.
Το πετρέλαιο έφτασε στο Τέξας
Ανακαλύφθηκαν τα πρώτα σφαιρίδια πίσσας στο Τέξας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Τα μικρά σφαιρίδια πίσσας είχαν συγκεντρωθεί στις παραλίες του Γκάλβεστον στο Τέξας, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Οι αναλύσεις έδειξαν ότι προέρχονται από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.
Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου