12/7/10

Το ανθρώπινο σώμα «καλός αγωγός» για ιούς υπολογιστών

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας θυμίζει το εγχείρημα του βρετανού επιστήμονα Μαρκ Γκάσον, στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ. Ο ερευνητής εμφύτευσε ένα μικροτσίπ στο χέρι του, το οποίο είχε μολύνει με ιό υπολογιστή. Με αυτό το μικροτσίπ, ο Γκάσον χειρίζεται το κινητό του τηλέφωνο και ανοίγει πόρτες ασφαλείας.
Χάρη στο τσιπάκι, ξέρει πότε κάποιος άλλος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το κινητό του χωρίς επιτυχία. Για να μπει στο κτίριο όπου εργάζεται, δεν χρειάζεται την κάρτα εισόδου, αλλά αρκεί μια κίνηση του χεριού του.
Το πιο εκπληκτικό όμως είναι ότι ο Γκάσον κατάφερε να μολύνει άλλον υπολογιστή με τον ιό, τον οποίο είχε σχεδιάσει ο ίδιος. Με αυτό τον τρόπο απέδειξε ότι οι ιοί μπορούν να μετακινηθούν ανάμεσα σε υπολογιστές μέσα και έξω από το ανθρώπινο σώμα.
Θεωρητικά, αν ένας άνθρωπος έχει πολλούς υπολογιστές εμφυτευμένους στο σώμα του μπορεί να τους μολύνει όλους με τον ίδιο ιό.
Οι επιστήμονες θέλουν έτσι να ερευνήσουν πιθανά προβλήματα στη λειτουργία μικροσκοπικών υπολογιστών που χρησιμοποιούν τα βιονικά μέλη, κάμερες που μεταφέρονται με ένα χάπι στο έντερο κατά τη διάρκεια εξέτασης, βοηθήματα όρασης που εμφυτεύονται στα μάτια και άλλες μελλοντικές συσκευές.
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου