10/7/10

Απαγόρευση βουβουζέλας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Με θρησκευτικό διάταγμα οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απαγόρευσαν τις... βουβουζέλες, ο θόρυβος των οποίων ξεπερνά τα 100 ντεσιμπέλ, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα The National.
«Εάν είναι τόσο δυνατές που να βλάπτουν την ακοή, τότε οι βουβουζέλες θεωρούνται χαράμ (απαγορευμένες)», αναφέρεται στη φάτουα που εξέδωσε η Γενική Αρχή Ισλαμικών Υποθέσεων. «Οι εισαγωγείς και οι πωλητές (των βουβουζελών) οφείλουν να βεβαιώνονται ότι ο θόρυβός τους δεν ξεπερνά τα 100 ντεσιμπέλ ώστε να μην βλάπτεται η ακοή των ανθρώπων», προστίθεται στο διάταγμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πάντως, η Αρχή σημειώνει στη φάτουα υπ' αριθμόν 11.625 ότι οι περιβόητες νοτιοαφρικανικές τρομπέτες, ακόμη και αυτές που δεν κάνουν πολύ θόρυβο, επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο στα γήπεδα.
Οι πλαστικές βουβουζέλες με τον οξύ, μονότονο ήχο, έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, αναγκάζοντας πολλά τηλεοπτικά κανάλια να αναζητήσουν νέους τρόπους για να «φιλτράρουν» το συνεχές βουητό τους.
Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου