19/7/10

Πιέσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου

Οι τρείς μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία αποφάσισαν να ασκήσουν πιέσεις για αύξηση του επίσημου στόχου, που έχει τεθεί για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και φτάνει στο20%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», οι τρεις χώρες προωθούν μείωση των εκπομπών αερίων κατά 30% μέχρι το 2020.
Ο Βρετανός υπουργός για θέματα κλιματικής αλλαγής, Chris Huhne από κοινού με τον Γάλλο ομόλογό του, Jean-Louis Borloo και τον Γερμανό Norbert Rottgen δήλωσαν από κοινού πως ο τρέχων στόχος της Ευρώπης, δεν επαρκεί για να ελκύσει τις αναγκαίες επενδύσεις στις πράσινες τεχνολογίες και για τη δημιουργία των πράσινων θέσεων απασχόλησης.

Ο Chris Huhne δήλωσε ότι «Αυτό δείχνει πόσο σοβαρά οι Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία παίρνουν την ατζέντα του χαμηλού άνθρακα και πόσο θέλουμε να εργασθούμε από κοινού για να την υλοποιήσουμε.
Είμαστε αποφασισμένοι να πείσουμε την ΕΕ για τα οικονομικά οφέλη που θα έχει εάν περικόψει τις εκπομπές της κατά 30% το ταχύτερο δυνατό.
Η πολιτική του ‘περιμένουμε να δούμε” εμμένοντας στις περικοπές του 20% κινδυνεύει να θέσει την Ευρώπη στην ουρά της παγκόσμιας κοινότητας όσον αφορά τη μεγιστοποίηση των οικονομικών ευκαιριών από την μετάβαση σε οικονομία χαμηλού άνθρακα» επίσημανε ο ίδιος.
Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου