20/7/10

Πονοκέφαλος από την άρνηση πληρωμής διοδίων από οδηγούς

ΜΕΓΑΛΕΣ διαστάσεις έχει αρχίσει να παίρνει το ζήτημα της άρνησης πληρωμής διοδίων από πολλούς οδηγούς που διέρχονται από αυτοκινητοδρόμους της χώρας.


Το όλο θέμα προκαλεί πονοκέφαλο στα υπουργεία Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Υποδομών, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποια λύση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών ζήτησαν από το Αρχηγείο της Αστυνομίας να τοποθετήσει αστυνομικούς στα διόδια, έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποιος οδηγός αρνηθεί να πληρώσει, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να καταγράφουν τα στοιχεία του και στη συνέχεια η κοινοπραξία διαχείρισης των διοδίων να προχωρά σε νομικές ενέργειες εις βάρος του οδηγού.
Με το αίτημα διαφώνησαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζοντας ότι το θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας, καθώς δεν υπάρχει σχετική διάταξη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ούτε η μη πληρωμή αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Διευκρινίσεις για το ζήτημα έδωσε και ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος σε δήλωσή του διαψεύδει τις πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει αποστείλει επιστολή ή έγγραφο «επιστρατεύοντας την Αστυνομία».
Ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων οφείλει, όπως σε κάθε περίπτωση, να μεριμνά για την τήρηση των υποχρεώσεων του Δημοσίου που απορρέουν από τις συμβάσεις οι οποίες έχουν κυρωθεί με νόμο στη Βουλή το 2007. Σ΄ αυτό το νομικό πλαίσιο και μόνον οφείλει να ενεργεί κάθε πλευρά, είτε είναι κρατική υπηρεσία είτε ιδιωτική εταιρεία αλλά και κάθε πολίτης», αναφέρει. Ο κ. Ρέππας διευκρίνισε επίσης ότι για το ζήτημα «δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας».
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου