3/7/10

BP: πρόστιμο μαμούθ για ψευδή στοιχεία σχετικά με τα εδάφη ιθαγενών

Πρόστιμο ύψους 5,2 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε στην BP για την υποβολή ψευδών στοιχείων αναφορικά με τις μονάδες παραγωγής ενέργειας που έχει εγκαταστήσει σε πατρογονικά εδάφη ιθαγενών στο Κολοράντο.

Σύμφωνα με το Reuters, το 2007 το σώμα επιθεωρητών των ιθαγενών της Νότιας Γιούτας εντόπισε ανακρίβειες και λανθασμένα στοιχεία στις εκθέσεις που υπέβαλε η BP.
Αμέσως μετά, ενημέρωσε τα στελέχη της εταιρείας σχετικά με τα λάθη, τα οποία κατά κύριο λόγο αφορούσαν στα ποσά που έπρεπε να καταβάλλει η BP για την εκμετάλλευση της γης αλλά και στη συνολική παραγωγή ενέργειας και φυσικού αερίου στα εδάφη που είχαν εκμισθωθεί.

«Είναι απαράδεκτο οι εταιρείες να δίνουν συστηματικά παραπλανητικά στοιχεία για την παραγωγή, ειδικά στο πλαίσιο ελέγχων», ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας των ΗΠΑ.
Από την άλλη πλευρά, η εκπρόσωπος της BP απάντησε ότι η εταιρεία «θα εξετάσει τις επιλογές που έχει για τη διευθέτηση του θέματος», ενώ ανέφερε ότι τα λάθη που εντοπίστηκαν το 2007 από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τους ιθαγενείς της νότιας Γιούτας διορθώθηκαν.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι τα λανθασμένα στοιχεία στην πλειοψηφία τους δεν αφορούσαν τις πληρωμές που έπρεπε να καταβληθούν για την εκμετάλλευση των πατρογονικών εδαφών.
Πηγή: Reuters 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου