27/8/10

15.500 αναπληρωτές ώς το Νοέμβριο

Σε 15.500 αντί για 11.000 προσδιορίστηκαν τελικά οι πιστώσεις που θα διατεθούν φέτος για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Η κατανομή των πιστώσεων θα είναι 7.800 για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 7.700 για τη δευτεροβάθμια. Το πρώτο μέρος των προσλήψεων θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί στο διάστημα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου.
Η αύξηση του αριθμού των πιστώσεων έγινε μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων για τα κενά που θα δημιουργηθούν φέτος στα σχολεία εξαιτίας του μεγάλου αριθμού (πάνω από 11.500) των εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτούνται.
Εκτός από τους 15.500 αναπληρωτές, στις σχολικές αίθουσες επιστρέφουν φέτος ακόμη 5.000 εκπαιδευτικοί που ήταν αποσπασμένοι σε διάφορες υπηρεσίες και οργανισμούς του Δημοσίου ή στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ ζητούν να καλυφθούν όλες οι θέσεις με μόνιμους διορισμούς, ενώ εκτιμούν ότι τα κενά θα φτάσουν τις 23.000. Η Αννα Διαμαντοπούλου, πάντως, αν και έχει δηλώσει ότι «η φετινή χρονιά θα είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης», δεν κάνει σχετικές προβλέψεις για τον αριθμό των κενών. Στο υπουργείο περιμένουν να τοποθετηθούν οι διευθυντές στα σχολεία, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, για να ενημερώσουν ο καθένας για την εικόνα διδασκόντων- μαθητών, όπως αυτή διαμορφώνεται στο σχολείο τους.
Διαμαρτυρία αδιόριστων εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε χθες έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι. Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους ήταν αδιόριστοι που πέτυχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008, αναπληρωτές που έχουν 25μηνη προϋπηρεσία και άλλες κατηγορίες αδιόριστων εκπαιδευτικών. Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί και ζητούσαν μόνιμο διορισμό. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία δεσμεύτηκε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που έχουν πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008 θα διοριστούν την επόμενη χρονιά.
Πηγή: Ελευθεροτυπία (Ο.ΛΙΑ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου