8/8/10

Οι κλιματικοί πρόσφυγες θα αυξηθούν μέχρι το 2080

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει εκατομμύρια νεαρούς Μεξικανούς να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι οι αυξανόμενες θερμοκρασίες θα προκαλέσουν καταστροφές στις σοδειές τους, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Princeton.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, για κάθε μείωση της τάξης του 10% που θα σημειώνεται στην παραγωγή , ένα 2% του πληθυσμού θα φεύγει από τη χώρα.
Η μελέτη συνδέει την κλιματική αλλαγή με το θέμα της μετανάστευσης , δύο σοβαρά προβλήματα για τις ΗΠΑ.
Οι επιστήμονες αναφέρουν στη μελέτη ότι με η αύξηση της θερμοκρασίας θα έχει ως αποτέλεσμα,  περίπου 1,4 – 6,7 εκατ. Μεξικανοί να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ μέχρι το 2080.

Πολλοί κλιματολόγοι υποστηρίζουν ότι ανθρώπινες δραστηριότητες είναι η αιτία της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη.
Η ομάδα επιστημόνων που συνέταξε την μελέτη με επικεφαλής τον καθηγητή Michael Oppenheimer, υποστηρίζει ότι η άνοδος της θερμοκρασίας θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις σοδειές, θα φέρει καύσωνες , ακραία καιρικά φαινόμενα, εκτεταμένες πλημμύρες, εντονότερες ξηρασίες και προβλήματα λειψυδρίας.
«Η κλιματική αλλαγή αναμένεται να προκαλέσει μαζική μετανάστευση ανθρώπων» τονίζεται στη μελέτη.
Στην έρευνα που έγινε, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από την περίοδο 1995-2005, που αφορούσαν το κλίμα και τις καλλιέργειες, για να μπορέσουν να υπολογίσουν το ποσοστό των ανθρώπων που θα μεταναστεύσουν από το Μεξικό στις ΗΠΑ.
Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου