31/8/10

Κουβαλούσε στις αποσκευές του 95 βόες!

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ
Περίπου εκατό ζωντανά φίδια -μεταξύ τους και 95 βόες- βρέθηκαν στις αποσκευές ενός επιβάτη στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρόκειται για έναν λαθρέμπορο άγριων ζώων, ο οποίος προδόθηκε όταν... έσπασαν οι αποσκευές του, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Άγριας Ζωής και Εθνικών Πάρκων της χώρας.
Ο Άνσον Ουόνγκ, που στο παρελθόν έχει ήδη καταδικαστεί για λαθρεμπόριο άγριων ζώων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ταξίδευε από το νησί Πενάνγκ της Μαλαισίας στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα.
Το προσωπικό των Αερογραμμών της Μαλαισίας, στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, ειδοποιήθηκε για μια τσάντα που είχε σπάσει και άνοιξε, την ώρα που ήταν επάνω στην κυλιόμενη ράμπα αποσκευών.


Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου αντίκρισαν έκπληκτοι τα φίδια. Σε έρευνα που ακολούθησε στις αποσκευές του Ουόνγκ, ο οποίος συνελήφθη, βρέθηκαν συνολικά 95 βόες σφιγκτήρες, δυο κερασφόρες οχιές και μια χελώνα Ματαμάτα.
Οι βόες σφιγκτήρες υπόκεινται σε κανονισμούς ή και σε πλήρη απαγόρευση στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές, όπως αυτές περιγράφονται στη Σύμβαση για το διεθνές εμπόριο απειλουμένων ειδών.
Ο Ουόνγκ θα παραμείνει υπό κράτηση για δύο ημέρες. Σύμφωνα με το μαλαισιανό δίκαιο, αν κριθεί ένοχος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή επτάχρονης κάθειρξης και πρόστιμο έως 100.000 ρίνγκιτ (25.100 ευρώ) για το κάθε ζώο ή και για τα δύο.
Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Ουόνγκ έχει ήδη κριθεί ένοχος για λαθρεμπόριο άγριων ζώων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2001 και έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 71 μηνών.
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου