28/8/10

Αλλάξτε το όνομά σας για.. προστασία!

"Αλλάξτε το όνομά σας μπαίνοντας στην εφηβεία", προτρέπει τους νεαρούς χρήστες του Ιντερνετ ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Ερικ Σμιτ, επισημαίνοντας ότι το Διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν βγάλει στη... φόρα την ιδιωτική ζωή των κυβερνοναυτών.

"Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία κατανοεί αυτό που πράγματι συμβαίνει όταν καθετί, σε προσωπικό επίπεδο, είναι διαθέσιμο στον οποιονδήποτε" υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" ο επικεφαλής της Google.
Για τον λόγο αυτό θεωρεί πως κάθε νέος θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το όνομά του, έτσι ώστε να αποστασιοποιείται από αμφιλεγόμενες φωτογραφίες και υλικό που θα μπορούσαν να αναρτηθούν στο Διαδίκτυο από διάφορους "φίλους" του.
Ο 55χρονος διευθύνων σύμβουλος της Google προβλέπει μάλιστα ότι η εταιρεία του θα είναι σε θέση να γνωρίζει τόσα πολλά για τους χρήστες, σε βαθμό που θα μπορεί να τους βοηθά ακόμα και να προγραμματίσουν τη ζωή τους.


Προφίλ πελατών
Χρησιμοποιώντας το προφίλ των πελατών της και εντοπίζοντας ακόμα και τις οικίες τους μέσω των "έξυπνων" τηλεφώνων, η Google θα μπορεί να τους ενημερώνει για παράδειγμα, για τα αγαθά που έχουν ανάγκη.
Παρόμοιες δηλώσεις του Ερικ Σμιτ είχαν προκαλέσει πέρυσι θύελλα αντιδράσεων. "Εάν κάποιος έχει κάτι το οποίο δεν θέλει να το μάθει κανείς, ίσως δεν πρέπει εξαρχής να το προμηθευτεί", είχε πει.
Φέτος, η Google βρέθηκε στο στόχαστρο δέκα χωρών κατηγορούμενη για ανεπάρκεια σε ό,τι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου