4/9/10

Το εστιατόριο του Χάνιμπαλ!

Το εστιατόριο «Flime» αναζητά δωρητές, πρώθυμους να παραχωρήσουν κάποιο μέρος του σώματός τους για φαγητo
Σίγουρα ο καλύτερος πελάτης του δεν θα ήταν άλλος από τον Χάνιμπαλ Λέκτερ. Ο λόγος για ενα εστιατόριο στη Γερμανία, το οποίο αποφάσισε να σερβίρει πιάτα απο ανθρώπινη σάρκα...
Είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε τα αυτιά σας ή τους όρχεις σας για χάρη ενός γκουρμέ πιάτου;
Το εστιατόριο «Flime» αναζητά δωρητές, πρώθυμους να παραχωρήσουν κάποιο μέρος του σώματός τους για φαγητό. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι αναζητούν και χειρούργο με «ανοιχτό μυαλό», που θα βοηθά στη προετοιμασία των εδεσμάτων. Στην ιστοσελίδα του εστιατορίου, οι μελλοντικοί δωρητές ερωτώνται για θέματα υγείας τους ή ποσοστό σωματικού λίπους.

Το εστιατόριο έχει εγκαίνια στις 8 Σεπτεμβρίου, και οι ιδιοκτήτες του έχουν εμπνευστεί από τη φυλή Waricacas του Αμαζονίου, η οποία εφαρμόζει «συμπονετικό κανιβαλισμό».

Οι διαφημίσεις του εστιατορίου έχουν προκαλέσει αγανάκτηση και αποτροπιασμό, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που υποψιάζονται ότι πρόκειται για κάποιο -κακόγουστο, αν μη τι άλλο- αστείο.

Ο Michael Braun, υπαρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Βερολίνο, μιλάει για διαφημιστικό κόλπο με στόχο την προσέλκυση πελατών.
Οπως δήλωσε στην εφημερίδα Bild: «Πιστεύω πως πρόκειται για διεστραμμένο χιούμορ. μως είναι αηδιαστικό, ειδικά καθώς πρόσφατα είχαμε τη περίπτωση ενός Βερολινέζου που δολοφονήθηκε από έναν κανίβαλο».
Πρόκειται για την υπόθεση του Armin Meiwes, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2006, διότι σκότωσε και έφαγε έναν μηχανικό υπολογιστών. Ακόμη πιο πρόσφατα, ένας Γάλλος κατάδικος καταδικάστηκε σε επιπλέον 30 χρόνια, επειδή σκότωσε τον συγκρατούμενό του στο ίδιο κελί, και του έφαγε το πνευμόνι.
Η τοποθεσία του εστιατορίου- αν υφίσταται- είναι μυστική, όπως και η ταυτότητα των ιδιοκτητών και των επενδυτών που βρίσκονται πίσω από αυτήν την επιχείρηση, αναφέρει ο Γκάρντιαν.
Σαν πρόγευμα, το εστιατόριο προτείνει παραδοσιακά βραζιλιάνικα εδέσματα όπως «bolinho», το οποίο αποτελείται από τηγανητά κεφτεδάκια με γλυκόξινη σάλτσα ή «feijoada», το οποίο είναι διάφορα είδη κρεάτων με μαύρα φασόλια και ρύζι. Ωστόσο, δεν διευκρινίζει από πού προέρχονται τα εν λόγω κρεατικά.
Αν πρόκειται για «μαύρο χιούμορ» ή όχι, είναι δύσκολο να διαπιστωθεί από το μενού, το οποίο είναι ασαφές όσον αφορά στα συστατικά των πιάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου